Kültür sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 13:24

Sinamalarda bu hafta altı film vizyona giriyor. Farklı türden filmler sinemaseverleri salonlara davet ediyor. ‘Kötü Ruh: Uyanış’ korku severler için öne çıkarken, ‘Ella Bella Bingo’ animasyon tutkunlarına keyifli anlar vadediyor. ‘İntikam Oyunları’ senaryosu ile haftanın dikkat çeken yerli yapımı.

Haberin Devamı

KÖTÜ RUH: UYANIŞ / EVIL DEAD RISE

Kültür sanat ajandası

‘Kötü Ruh: Uyanış’, zamanla birbirinden uzaklaşan iki kardeşin, et yiyen kötü ruhlara karşı hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. İki kardeş, ruhlarla baş edebilmek için bir araya gelmek ve farklılıklarının üstesinden gelmek zorundadır. Lee Cronin’in yazıp yönettiği filmde Lily Sullivan, Alyssa Sutherland, Morgan Davies gibi isimler rol alıyor.

Kültür sanat ajandası

2023, ABD, 97’, Korku-Fantastik

ÜÇLÜ PÜRÜZ

Kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

Haftanın yerli komedi filmi ‘Üçlü Pürüz’, evlendiklerini ailelerine söylemedikleri için sahte bir nikâh planlayan bir çiftin başına gelen komik olayları anlatıyor. Evlendikleri ortaya çıkmadan önce nikâh kıymak için Adana’ya doğru yola çıkan çiftin yolda araçları çalınır ve kendilerini beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Vedat Uyar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Hakan Altıner, Selim Erdoğan, Deniz Gündoğdu gibi isimler oyuncu kadrosunda bulunuyor.

2023, TÜRKİYE, 110’, Komedi

İNTİKAM OYUNLARI

Kültür sanat ajandası

‘İntikam Oyunları’, babası mafya tarafından gözleri önünde öldürülen ve intikam ateşiyle büyüyen bir gencin hikâyesini anlatıyor. Yurt dışına kaçırılan ve dünyanın en önemli hackerlarından olan Ümit, babasını öldürenlerden tek tek intikam almaya başlar. Servet Aksoy’un Reyber Karacan’la birlikte senaryosunu yazdığı, aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Barış Küçükgüler, Cansu Kanlıkaya, Mehmet Çepiç, Emin Olcay, Turgay Tanülkü gibi isimler rol alıyor.

2023, TÜRKİYE, 124’, Aksiyon-Dram

Haberin Devamı

ALEM-İ CİN 4

Kültür sanat ajandası

Haftanın yerli korku filmi ‘Alem-i Cin 4’, hamile olduğunu öğrendikten sonra kâbuslar görmeye başlayan İrem’in hikâyesini anlatıyor. İrem, yapılan büyü ile karnındaki bebeğin cinlere ait olduğunu ve kâbuslarının da gerçek olduğunu fark eder. Ahmet Arslan’ın yönettiği filmde Merve Özel ve Onur Aziz Özdemir başrolde.

2023, TÜRKİYE, 81’, Korku

TANRININ YARATTIKLARI / GOD’S CREATURES

Kültür sanat ajandası

‘Tanrının Yarattıkları’, bir balıkçı köyünde yaşayan anne ve oğlunun hayatına odaklanıyor. Oğlunu korumak için yalan söyleyen anne hem ailelerini hem de birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olan topluluklarını parçalanmakla karşı karşıya bırakır. Anna Rose Holmer, Saela Davis’in yönettiği filmde Emily Watson, Paul Mescal, Aisling Franciosi rol alıyor.

Haberin Devamı

2022, ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, 100’, Dram

ELLA BELLA BINGO / ELLEVILLE ELFRID

Kültür sanat ajandası

Haftanın tek animasyon yapımı olan ‘Ella Bella Bingo’, dostlukları tehlikede olan Ella Bella ve Henry’nin hikâyesini konu ediyor. Atle Solberg Blakseth, Frank Mosvold’un yönettiği filmi Summer Fontana, Jack Fisher gibi isimler seslendirdi.

2020, NORVEÇ, 75’, Animasyon

 

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

One More Time, Film, 21 Nisan
Ham Elmaslar, Dizi, 21 Nisan
Bir Turistin Aşk Rehberi, Film, 27 Nisan
Ateşböceği Yolu (2. sezon 2. kısım), Dizi, 27 Nisan
Sweet Tooth (2. sezon), Dizi, 27 Nisan
Hemşire, Mini dizi, 27 Nisan
Fırtınalı Seçim, Dizi, 28 Nisan

Haberin Devamı

MÜZİK

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası
Kültür sanat ajandası


Tuğçe Kandemir, ‘Yan Yana’, Tekli
Mabel Matiz, ‘Aferin’, Tekli
İstanbul Arabesque Project, ‘Seni Düşündüm’, Cover
Orhan Gencebay, ‘Maske’, Albüm

BAKMADAN GEÇME!