Kültür sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 16:44

Dördü yerli toplam sekiz filmin beyaz perdede sinemaseverlerle buluşacağı haftada ‘Zindanlar Ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur’, ‘Hayalet Suikastçi’, ‘Produkty 24’ ve ‘Mitat’ öne çıkıyor. Haftanın öne çıkan filmlerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

ZİNDANLAR VE EJDERHALAR: HIRSIZLAR ARASINDAKİ ONUR / DUNGEONS & DRAGONS: HONOR AMONG THIEVES

Kültür sanat ajandası

‘Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur’, bilgisayar oyunu ‘Dungeons and Dragons’un beyazperde uyarlaması. Film, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçen hırsızlık hikayesini anlatıyor. Büyüleyici bir hırsız ve bir grup maceracı, basit olacaklarını düşündükleri kayıp bir kalıntının peşine düşer ve kendilerini bir anda destansı bir soygunun içerisinde bulur. Jonathan Goldstein (XII), John Francis Daley’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 134’, Macera, Fantastik

GİZEMLİ ADA MENÇUNA

Kültür sanat ajandası

Haftanın yerli yapımlarından ‘Gizemli Ada Mençuna’, dijital oyun tasarımcısı Doruk Atasoy’un oyunlarının bağımlılık yapması nedeniyle artan eleştirilere karşı yeni bir oyun tasarlama hikayesini anlatıyor. Boran Onur’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Şahin Irmak, Sinan Çalışkanoğlu, Ünal Yeter rol alıyor.

2022, TÜRKİYE, 95’, Macera, Komedi, Aile

MİTAT

Kültür sanat ajandası

Yerli yapımlar arasında bulunan ‘Mitat’, sıradan bir hayatı olan Mitat Karaman’ın bir gece yarısı çalan zilden sonra hayatının değişmesini ve gelişen olayları anlatıyor. Kendisini bir anda beklenmedik bir olayın içinde bulan Mitat, başına gelenlerden kurtulmayı başarabilecek midir? Süleyman Arda Eminçe’nin yönettiği filmde Kadir Doğulu, Sinan Albayrak, Dilek Serbest, Bülent Çolak, Beyti Engin oyuncu kadrosunda.

2023, TÜRKİYE, 101’, Komedi, Dram

SİMÜLASYON / SİMULANT

Kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

‘Simülasyon’, kendi özgürlüklerini elde etmeye çalışan yapay zekaları durdurmaya çalışan bir ajanın hikayesini konu ediyor. Asıl amacı insanlara karşı başkaldırıp özgürlüklerini elde etmek isteyen yapay zekalara karşı görevlendirilen Ajan Kessler, kendisini amansız bir maceranın içinde bulur. April Mullen’in yönettiği filmde Robbie Amell, Jordana Brewster, Simu Liu başrolde.

2023, KANADA, 98’, Gerilim, Bilim-Kurgu

HAYALET SUİKASTÇI / ASSASSİN

Kültür sanat ajandası

Haftanın öne çıkan aksiyon filmlerinden ‘Hayalet Suikastçı’, gizli bir görev sırasında arkadaşı öldürülünce, adaleti sağlamak için gizli operasyona sızan elit bir askerin hikayesini konu ediyor. Jesse Atlas’ın yönettiği filmde Bruce Willis başrolde. Willis’e Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell gibi isimler eşlik ediyor.

Haberin Devamı

2023, ABD, 88’, Gerilim, Aksiyon, Bilimkurgu

PRODUKTY 24 / CONVENIENCE STORE

Kültür sanat ajandası

‘Produkty 24’te Moskova banliyösünde gece gündüz çalışan, tehdit edilen, taciz edilen ve hapse atılan Özbek çalışanların özgürlüklerini kazanmak için verdikleri mücadele anlatılıyor. Banliyödeki bakkalın yeni doğan oğlunu elinden aldığı Muhabbet, hem özgürlüğü hem de oğlunu geri almak için zorlu bir mücadeleye girişir. Michael Borodin’in yazıp yönettiği filmde Zukhara Sanzysbay, Lyudmila Vasilieva, Tolibjon Suleymanov gibi isimler rol alıyor.

2022, TÜRKİYE, ALMANYA, RUSYA, 106’, Dram, Suç

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Chupa, Film, 7 Nisan
Aaahh Belinda, Film, 7 Nisan
Şimdilik Her Şey Yolunda, Dizi, 7 Nisan
Transatlantik, Dizi, 7 Nisan
Açlık, Film, 8 Nisan
CoComelon (8. sezon), Çocuk dizisi, 10 Nisan
Florida Man, Dizi, 13 Nisan
Obsession, Mini dizi, 13 Nisan
Patron Bebek: Beşiğe Dönüş (2. sezon), Çocuk dizisi, 13 Nisan

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!