Kültür Sanat Ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat Ajandası
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 13:31

Beyaz perde bu hafta 9 filmi izleyici ile buluşturuyor. 4 yerli yapımın sinemaseverlerle buluşacağı haftada Ankaragücü’nün 113 yıllık tarihini anlatan ‘Tek Yürek İmalat-ı Harbiye’ haftanın öne çıkan yerli yapımı olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

SİNEMA

Kültür Sanat Ajandası

TEK YÜREK İMALAT-I HARBİYE

Çekimleri Ankara’da yapılan film, çalıştıkları fabrikada takım kurarak futbol oynamaya başlayan İmalat-ı Harbiyeli işçilerinin hikâyesini konu ediyor. O günlerde memleketleri için tek yürek olup savaşan İmalat-ı Harbiyeli işçiler gibi şimdi de Ankaragücü taraftarları, kulüp ve mahalleli aynı ruhla birlik olup kanser hastası Yiğit için savaşır. Serdar Çetintaya’nın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Turgay Tanülkü, İnanç Konukçu, Sitare Akbaş gibi isimler yer alıyor.
2023, TÜRKİYE, 110’, DRAM

Kültür Sanat Ajandası

Kültür Sanat Ajandası

Haberin Devamı

ÇIĞLIK 6 / SCREAM IV

Çığlık 6, Hayalet Maskeli cinayetlerinden kurtulduktan sonra Woodsboro kasabasını geride bırakıp New York’ta yeni bir hayata başlayan dört kişinin hayatına odaklanıyor. Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett’in yönettiği filmed Melissa Barrera, Courteney Cox, Jenna Ortega rol alıyor.
2023, ABD, 122’, KORKU

Kültür Sanat Ajandası

Kültür Sanat Ajandası

65

Filmde 65 milyon yıl önceki dünyada kızı ile hayatta kalabilmek için destansı bir maceraya atılan Mills’in hikâyesini konu ediyor. Pilot Mills ve küçük kızı Koa, uzay gemisindeyken korkunç bir kaza sonucu kendilerini 65 milyon yıl önceki bir dünyada bulur. Scott Beck ve Bryan Woods ikilisinin senaryosunu yazıp yönettiği filmed Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman rol alıyor.
2023, ABD, 93’, GERİLİM-BİLİMKURGU-KORKU


Kültür Sanat Ajandası


UÇUŞ 811

Haftanın yerli yapımları arasında bulunan Uçuş 811, bindikleri uçakta şüpheli bir ölümün meydana gelmesiyle hayatları değişen Azra ve Cengiz’in hikâyesini konu ediyor. Hakan Kerim Karademir’in yönettiği filmde Burcu Kara, Emre Karayel, Yosi Mizrahi rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 87’, DRAM

Haberin Devamı

Kültür Sanat Ajandası

SESSİZ KIZ / THE QUITE GIRL

Filmde sorunlu ve fakir bir ailenin dokuz yaşındaki çocuğu olan Cait’in annesinin hamileliği nedeniyle, dönüş zamanını bilmeden hiç tanımadığı uzak akrabalarının yanına gönderilmesi ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Colm Bairéad’in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett rol alıyor.
2022, İRLANDA, 94’, DRAM

Kültür Sanat Ajandası

HAYALLER ÜLKESİ: GİZEMLİ MACERA / THE WISHMAS TREE

Haftanın amimasyon yapımları arasında yer alan ‘Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera’da, yanlış tuttuğu dileğin beraberinde getirdiği kötü sonuçları düzeltmek için zorlu bir maceraya atılan Kerry’nin hikâyesini konu ediliyor. Ricard Cussó’nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmi Miranda Tapsell, Ross Noble, Kate Murphy seslendirdi.

Haberin Devamı

2019, AVUSTRALYA, 90’, ANİMASYON

BAKMADAN GEÇME!