Kullanılmayan binaya kira ödendi

Güncelleme Tarihi:

Kullanılmayan binaya kira ödendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 00:46

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, nisan ayı toplantısının ilk oturumunu önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Başkan Yavaş, 45 günde hazırlanan 2020 Denetim Komisyonu Raporu’nun belediyenin internet sitesine yüklendiğini belirterek Meclis’e bilgi verdi. Denetim Komisyonu Başkanı ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Metin Akdemir, tespit ettikleri usulsüz işlemler olduğunu iddia ederek bunları 19 madde ile anlattı. ABB’nin 2020 mali yılı bütçesine ilişkin bilgi, belge ve muhasebe kayıtlarını 13 Ocak’ta yazıyla talep ettiklerini belirten Akdemir, “Söz konusu bilgi ve belgeler zamanında verilmediği gibi bir kısmı hiç verilmemiş, verilenler de eksik verilmiştir. İdare tarafından şeffaflık, mali saydamlık ilkelerine uyulmamıştır. Denetim görevimiz engellenmiştir. ABB’nin harcamalarının yüzde 62.38’inin belgeleri komisyonumuza verilmemiştir” diye konuştu.

Kullanılmayan binaya kira ödendi


BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATTI

ABB’nin kullanılmayan bir bina için belediye bütçesinden kira adı altında ödeme yaptığını tespit ettiklerini de söyleyen Akdemir, “Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan (TEPAV) aylık 250 bin TL bedel karşılığı kiralandığı ve 9 aylık toplam 2 milyon 250 bin TL kira ödemesi yapıldığı tespit edilmiştir. TEPAV’dan yapılan kiralamanın belediyeyi zarara uğrattığı, bir nevi kira adı altında kaynak aktarımı yapıldığı tespit edilmiştir” dedi. Akdemir, binanın kullanıma hazır olmadığına ilişkin tutanaklara rağmen teslim alındığına da dikkat çekti.

Kullanılmayan binaya kira ödendi


SAVCILIĞA VERMENİZ LAZIM

Sayıştay denetçilerinin düzenli olarak harcamaları denetlediğini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Akdemir’e, “Bu kadar iddia ettikten sonra mutlaka bu görevlerde hatası olanları savcılığa vermeniz lazım. Verin savcılığa varsa cezasını çeksin. ‘TEPAV’a kaynak aktarılmış’ diyorsunuz. Biz TOBB’dan tuttuk. Pandemi nedeniyle taşınamadık. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle de verdiğimiz parayı şimdi geri istiyoruz. Sanki bir vakfa kaynak aktarmışız gibi anlattınız, böyle bir kaynak aktarma filan yok. Kamu zararı olduğuna dair iddianız varsa gereğini yaparsınız, hiç itirazımız yok” yanıtını verdi.

Kullanılmayan binaya kira ödendi


‘SABIKA’ TARTIŞMASI

Haberin Devamı

Meclis’te söz alan AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Murat Akça, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın iki yıllık görev süresiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Akça’nın, “Aziz milletimiz, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’li belediyelere sabıkasına rağmen tekrar bir şans verdi” ifadesine CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, “Sabıka arıyorsan, İstanbul’da, Ankara’da görev süreleri dolmadan istifa ettirilen belediyelerde arayacaksın” sözüyle tepki gösterdi.

ÜNAL VE YILDIZ YENİDEN SEÇİLDİ

Haberin Devamı

Meclis’te yapılan gizli oylamayla kâtip üyeler, encümen ve komisyon üyeleri de belirlendi. Meclis Birinci Başkanvekilliği’ne AK Partili Fatih Ünal ile Meclis İkinci Başkanvekilliği’ne MHP’li Mehmet Yıldız yeniden seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!