Kule yeniden ziyarete açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kule yeniden ziyarete açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 16:30

Kentin simge yapılarından Atakule’nin yıllardır kapalı olan kule bölümü, bugün yeniden ziyarete açılıyor. Kuleye çıkarak 125 metre yükseklikte panoramik Ankara manzarasının tadını çıkartmanın bedeli ise 80 lira.

Haberin Devamı

Alışveriş merkezi bölümü 2018 yılında açılan Atakule’nin, kule bölümü de bugün ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor. Atakule’nin yatırımcısı Tarman Grup’un İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Arpacı, “Ankara deyince ilk akla gelen Anıtkabir, sonra Atakule oluyor. Şehre gelen her turizm unsuru, Atakule’yi ziyaret etmek istiyor. Kuleye yakışacak, tabiri caizse ona gerdanlık olacak bir yapı haline getirdik” dedi ve amaçlarını, “İnsanların Atakule ile ilgili hatıralar biriktirmesi hedefindeyiz. Bizim gençliğimizin Atakule’sinin çok özel hatıraları var. Nesilden nesile aktarılacak bir simgeyi hizmete açıyoruz. Bu açıdan Atakule, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü” sözleriyle anlatı.

Kule yeniden ziyarete açılıyor


DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

125 metre yüksekliğindeki kuleye, biri Botanik Park’a, diğeri Hoşdere Caddesi’ne bakan iki asansörle çıkılıyor. Asansörlerin çıkış süresi, ziyaretçilerin çıkarken de manzaradan keyif alabilmesi için yaklaşık 40 saniye sürüyor. Kule, kafe alanı, seyir terası, döner platformdan oluşan restoran ile kubbe restoran olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Bugünkü açılışla birlikte kafe alanı ve seyir terası ziyaretçiler ağırlamaya başlayacak. Seyir terasında sanal gerçeklik teknolojileri ile oluşturulan şehir turu ve denge platformu da hizmet verecek. İlk etapta ziyarete açılan kafe ve seyir terası bölümlerinde aynı anda 150 kişinin bulunmasına izin verilecek.

ÜCRET TARİFELERİ

Çıkış ücreti 160 lira olan kule, Türk vatandaşlarına yüzde 50 indirimle 80 lira olacak. Öğrenci ve 65 yaş üstü 40 lira, şehit ve gazi yakınları ile 0-6 yaş arası çocuklar ise ücretsiz.

Kule yeniden ziyarete açılıyor

Kuledeki sanal gerçeklik şehir turunda Atakule’den Ankara Kalesi’ne, oradan Anıtkabir’e uzanan bir güzergâhla geziliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!