Kuğulu’da ‘Gezi’ kapısı

Güncelleme Tarihi:

Kuğulu’da ‘Gezi’ kapısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 01:30

Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hazırlanan Asikeçi Sanat ve Tasarım Günleri kapsamında Kuğulu Park’a dikilen iki kapı, bölgeyi ziyaret eden Ankalıların ilgisini topladı.

Haberin Devamı

Kuğulupark’ın ortasındaki kapıların ardına geçen vatandaşlar, Gezi Parkı olayları ve sokak fotoğraflarından oluşan sergiyle karşılaşıyor. İsmail Onur Kaya’ya ait proje kapsamında açılan ilginç sergi için bir haftadır parkta duran kapıların kolu çevrildiğinde de bir sonraki fotoğrafa geçiliyor. Genç, yaşlı herkesin ilgisini çeken sergide, Emine Kart, Fahri Aksırt, Can Mengilibörü’ye ait fotoğraflar ile sanatçı Besen İdil Börtücene’nin yaptığı kazıma çalışmaları yer alıyor.

EN ÖNEMLİ TÜRK İCADI

Parkın ortasında duran iki kapının kendisinde merak uyandırdığını ve incelemek için kapı deliğinden baktığında karşılaştığı sergiyi ilginç bulduğunu belirten Sinem Erdem, “Çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. İlginç bir sergi. Çok beğendim. Fotoğraflar daha da zenginleştitilerek, kentin farklı noktalarına da bu kapılardan yerleştirilebilir” dedi. Kapıların Gezi Parkı olaylarıyla ilişkilendirmesinin de önemli olduğunu ifade eden Oktay Güler ise, “Türklerin bulduğu en önemli icat bu olmalı. Toplumsal bir olayı sanat ile buluşturan farklı bir sergi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!