"Küçükler İçin Büyük Adımlar Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Küçükler İçin Büyük Adımlar Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 16:07

-Proje kapsamında Gölbaşı ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

ANKARA (AA) – Milli Eğitim Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen zihinsel engelli çocukların gelişimi ve rehabilite edilmesi konusunda çalışmaların yapılması için hazırlanan Küçükler İçin Büyük Adımlar Projesi kapsamında Gölbaşı ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçede projenin yürütücülüğünü üstlenen Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), çalışmalar kapsamında 0-3 yaş grubundaki zihinsel engelli çocukların ve ailelerinin mevcut durumu ve eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda çalışmalar yapacak.

Gölbaşı'nda 3 ay sürecek çalışmanın bilgilendirme toplantısında konuşan ZİÇEV Eğitim Koordinatörü Meryem Şahin, Türkiye de 0-3 yaş arası gelişimin ihmal edilen bir konu olduğunu, özellikle teşhis edilmiş, zihinsel engelli çocuklar ya da gelişim geriliği gösteren çocukların gidebileceği herhangi bir özel birim bulunmadığını söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bir hastaneye gidiyorsanız, onlar belli gelişim alanları değerlendirmektedir. Rehabilitasyona onlar kendi mevcut milli eğitim onaylı bir değerlendirme yapmaktadır. Sonuç olarak Türkiye de 0-3 yaş arası gelişimi değerlendireceği bir birim bulunmamaktadır. Bu projede 0-3 yaş aralığı gelişimi değerlendiren ve öğretim yöntemlerini de içeren bir program geliştirmeyi hedefliyoruz. Bir sonraki aşamasında da 0-3 yaş çocuğa sahip ailelerin gidebileceği eğitim alabilecekleri bir birim oluşturmayı düşünüyoruz. Bu toplantının amacı da bunu nasıl başarabileceğimizi kurumlar arası fikir alışverişinde bulunarak çözüm üretmektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!