Küçük Madalin Yüzmeyi öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Küçük Madalin Yüzmeyi öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 13:55

Ewing Sarcomu (Kemik Tümörü) hastalığı nedeniyle Ankara’da tedavi edilen Romanyalı Madalin Marcia Iordache yüzme kursuna başladı.

Haberin Devamı

Romanya’dan kanser tedavisi için Ankara’ya gelen ve tedavisi Yenimahalle Belediyesi’nce üstlenilen 11 yaşındaki Madalin Marcia Iordache’nin yüzme öğrenme isteği geri çevrilmedi. Küçük Madalin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın talimatıyla belediyeye ait Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nda yüzme kursuna başladı. Annesiyle beraber gittiği tesiste ilk derse katılan Madalin, antrenörler eşliğinde yüzmeyi öğrenmeye başladı. Küçük çocuğa tüm desteği vereceklerini belirten Başkan Yaşar, “Bir an önce sağlığına kavuşması en büyük dileğimiz. Tedavisinin yanında ona büyük moral sağlayacak olan bu sportif faaliyet için belediyemiz bünyesindeki havuzumuzda kursa başladı. Kanseri yenerek sağlıklı bir hayata tekrar merhaba diyeceğine ve yüzmeyi en iyi şekilde öğreneceğine inanıyorum” dedi

Haberin Devamı

NADİR HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR
Ewing Sarcomu (Kemik Tümörü) diye adlandırılan ve çok nadir görülen bir kansere yakalanan Madalin Marcia Iordache, geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın efsane yıldızı Gheorghe Popescu ile beraber Türkiye’ye gelmişti. Küçük çocuk, tedavisini üstlenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Gheorghe Popescu tarafından Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılmıştı. 9 çocuklu bir ailenin çocuğu olan Madalin Marcia Iordache tedavi süresince annesiyle beraber Yenimahalle Belediyesi Zübeyde Hanım Konukevi’nde kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!