Küçük esnafa can suyu olur

Güncelleme Tarihi:

Küçük esnafa can suyu olur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2020 09:58

Sokağa çıkma yasağında bakkalların ve büfelerin açık kalmasını isteyen Ankara Büfeciler Odası Başkanı Eraslan Bektaş, “Belli saatlerde de olsa bizim için uygun. Küçük esnafa can suyu olur” dedi.

Haberin Devamı

Hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulanacağı pek çok ilden esnaf odaları, bakkalların ve büfelerin açık tutulmasını isterken, Ankara Büfeciler Odası Başkanı Eraslan Bektaş da, “İnsanların ekmek, gazete, su gibi acil ihtiyacını karşılayacağı bakkal, büfe gibi yerlerin açık kalması kaos ortamını, yığılmayı, arbedeyi önler. Bu durum bir nevi küçük esnafa da can suyu olur” dedi. Esnafın zarar ettiğini belirten Bektaş, şunları söyledi: “Sokağa çıkma yasağında bakkallar ve büfeler açık kalmalı. En azından insanlar hafta sonu ekmeğini, gazetesini, suyunu, sütünü karşılayabilir. Belli saatlerde de olsa bizim için uygun.

Küçük esnafa can suyu olur


HAYAT KURTARIR

Haberin Devamı

Esnafımızda şu anda yüzde 85 ciro kaybı var. Esnafımız kamu kiracısı olduğundan, belediyelerimize, kiralarının alınmaması için başvurular yapıyoruz. Esnafın en az 3 ay kiralarının alınmaması hayatlarını kurtarır. İnsanlar şimdi sokağa çıksa bile esnafın belini doğrultması en az 6 ay alacaktır. En azından nisan, mayıs, haziran aylarının kiralarının alınmamasını istiyoruz. Esnafın sadece kira yardımı değil, stopaj, vergi, KDV, yanında çalışan kişinin sigortası, kişinin kendi BAĞ-KUR’u gibi ödemelerinin de devlet tarafından karşılanması gerektiğini düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!