Kremlin çıkmazı

Güncelleme Tarihi:

Kremlin çıkmazı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

KUĞULU altgeçitleri inşaatı sırasında Rusya Büyükelçiliği’nin arazisine takılan Büyükşehir Belediyesi bu engeli aşamayınca bulvar "Kremlin çıkmazı" oldu. Gökçek, "Bu konuda tek söyleyeceğim şudur: Halen izin çıkmadı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Rusya Büyükelçiliği ile anlaşmaya varmadan inşaatına başladığı Atatürk Bulvarı’nın tamamlanmasına karşın bulvardaki bir bölüm hala açılamadı. Elçiliğin önündeki bölüme izin vermediği yol "Kremlin çıkmazı" olarak anılmaya başladı.

Kennedy Caddesi’nden gelen araçlar bulvar üzerinden Kızılay’a dönüş yapamazken Kuğulu’ya kadar çıkarak geri dönmek zorunda kalıyor.

Koordinasyonunu Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Başdanışmanı Murat Doğru’nun üstlendiği altgeçit çalışmaları sırasında, Rusya’yla yaşanan krize dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül müdahale etmişti. Konu Kremlin Sarayı’na kadar taşınmış ancak bir sonuç alınamamıştı.

Belediye yetkilileri, Avusturya Büyükelçiliği’yle bir gecede anlaşıldığına dikkat çekerken, Rusya Büyükelçiliği’ne her türlü şartları sunmalarına karşın olumlu bir gelişme yaşanmadığını söylediler. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Melih Gökçek de, "Bu konuda tek söyleyeceğim şudur: Halen izin çıkmadı" dedi.

Rusya Büyükelçiliği’nin demirlerle çevirdiği yolun kenarı yaya yolu olarak kullanılırken, demir parmaklıkların çevrildiği alan da çöplüğe dönmüş durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!