Kraliçe Elizabeth onuruna koştular

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe Elizabeth onuruna koştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 14:23

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 1971 yılında Türkiye’yi ziyaret etmesi nedeniyle düzenlenen Kraliçe Elizabeth Koşusu, bu yıl 45’nci kez koşuldu.

Haberin Devamı

Çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetlinin yer aldığı etkinliğe, konuklar İngiliz geleneklerine uygun olarak şapkalarıyla katıldı.
Ankara Hipodromu’nda gerçekleşen koşuyu, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve eşi Margaret Moore, İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Necati Demirkol, Genel Müdürü Tuncel Aydın ve Muhasip Üyesi Turgut Alakuş ile çok sayıda davetli izledi.

ŞAPKA GELENEĞİ ÖNE ÇIKTI

Koşuyu izlemeye gelen konuklar, İngiliz geleneklerine uygun olarak şapkalarıyla etkinliğe katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, izleyicilerin heyecanları yarışın başlamasıyla doruk noktaya ulaştı. Kimi izleyiciler, yarışı dürbünleriyle izledi. Koşuyu Francesco Sponza’nın Rumba isimli atı kazandı. Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten Ethem Filizdayılar’a kupasını, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!