KÖYDES’te aslan payı Polatlı ve Haymana’nın

Güncelleme Tarihi:

KÖYDES’te aslan payı Polatlı ve Haymana’nın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 01:13

Başkent’in köylerine, KÖYDES programı çerçevesinde bu yıla kadar 110 milyon TL’lik yatırım yapılırken, bu yıl ise 7 milyon TL’lik ödenek ayrıldı. Ödenekten en fazla payı ise Polatlı ve Haymana aldı.

Haberin Devamı

Ankara’nın merkezden uzak kalan bölgelerine, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) programı kapsamında son 8 yılda 110 milyon TL’lik yatırım yapıldı.
Ankara Valiliği İl Özel İdaresi yetkilileri, bu yıl da 7 milyon TL’lik ödenek ile Başkent’in köylerine hizmet götürmeyi hedeflediklerini belirterek, ihtiyaç duyulan noktalarda, standartlara uygun asfalt kaplama yollar, temiz ve sağlıklı içme suyu gibi onlarca proje ile merkez-köy ayrımını hizmet açısında dengelemeye çalıştıklarını kaydetti.

GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ

KÖYDES programları kapsamın köy yollarında temel tabakalar, stabilize kaplamalar ve gerekli yerlerde menfezler oluşturularak, asfalt dökülürken, aynı zamanda ihtiyaca göre içme suyu ve kanalizasyon tesisleri de inşa ediliyor. Yetkililer 2005-2012 yılında yapılan projelerin meyvelerini kısa ve uzun vadede sonuç verdiğini altını çizerek, 2013’te planlanan projelerin de kısa sürede bitirilmesi için gerekli kişi ve kurumların büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ

Ankara’da özellikle kırsal alana yönelik çalışmaların önemini vurgulayan İl Özel idare yetkilileri, “KÖYDES’te örnek çalışmalar yapıldı. Köy ve köylünün daha rahat yaşamasını sağlamaya yönelik atılmış adımları daha da sıklaştıracağız. Ankara’da köy kalkınmasının ve köylünün yaşam kalitesinin yükseltilmesi kadar üzerinde önemle durulması gereken husus, medeni hizmetleri götürdüğümüz köye, satın alma gücünün de götürülmesidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!