Köy çocuklarını sevindiren kitaplar

Güncelleme Tarihi:

Köy çocuklarını sevindiren kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2021 14:18

Ankara Kahramankazan İmrendi Köyü’ndeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini ziyaret edenHempa Çocuk Derneği gönüllüleri öğrencilere okuma kitapları hediye etti. Dernek Başkanı İbrahim Enes Duruay kitap dağıtım faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hempa Çocuk Derneği gönüllüleri, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinin İmrendi Köyü’ndeki okulu ziyaret ederek ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dünya klasiklerinden ve Türk edebiyatının yapı taşı eserlerinden seçilen kitapları hediye etti. Mevsimlik işçi olarak aileleriyle çalışmaya gelen ve zorlu şartlarda yaşayan çocukların da eğitim gördüğü okulu ziyaret eden gönüllüler çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, erken yaşlarda kitapla buluşturmak için özellikle dezavantajlı yerlerdeki veya taşra bölgelerdeki okullara giderek çocuklara kitap hediye ettiklerini söyledi.

Hempa Çocuk Derneği’ni Nisan 2016’da Ankara’da kurduklarını ve beş yılı aşkın süredir çocuk hakları alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Dernek Başkanı İbrahim Enes Duruay, “Köy okullarındaki çocuklara kitap yardımı, dezavantajlı bölgelerde oyuncak, kıyafet yardımı, bilim seti desteği gibi farklı çalışmalarımız oluyor. Bunları ilerleyen günlerde de devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Köy çocuklarını sevindiren kitaplar

BAKMADAN GEÇME!