'Kötülük Çiçekleri' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Kötülük Çiçekleri sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 01:24

Sanat çalışmalarını Ankara'da sürdüren Ressam Aslı Işıksal'ın 'Kötülük Çiçekleri' isimli resim sergisi, Atlas Sanat Galerisi'nde yoğun bir ilgiyle açıldı. Resim, fotoğraf, video ve düzenlemelerden oluşan yapıtlar, 2 Mayıs tarihine kadar izlenebilir.

Haberin Devamı

1979 yılında Ankara'da doğan Ressam Aslı Işıksal, 2001 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat dalında yüksek lisansını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Sanatta Yeterlik Programına devam ederken aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışan Işıksal, "Kötülük Çiçekleri' isimli kişisel sergisi hakkında bilgi verdi. Işıksal, şunları söyledi:
"Bu sergi; tuhaf, sert, absürt, hicivli ve sıra dışı bir yüzyılda yaşayan öznenin monoloğu üzerine kuruludur. Her duygunun, serzenişin, beğeninin ya da her öfkenin birbirine benzediği, kıtalar arası bir çekimin olduğu medya merkezli bir devirde var olan birey, yalıtılmış, melankolik ve sessiz bir habitat yaratma peşindedir. Düşmanın sinsice içe sızdığı, söylemin kuruduğu, ruhun kirlendiği ve uzak ihtimallerin yakınlaştığı bu zaman diliminde kişi, kendi benini keşfetmek için giriştiği yolculukta, her defasında yeniden filizlenmek için çaba harcayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!