KOSGEB’ten 7 eylem planı  

Güncelleme Tarihi:

KOSGEB’ten 7 eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2018 14:32

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, KOSGEB'in bugüne kadar 60 ülkenin 73 kuruluşu ve 5 uluslararası örgütle toplam 78 mutabakat zaptı ve bu kapsamda gerçekleştirilebilecek faaliyetleri tanımlayan 7 eylem planı imzaladığını açıkladı.

Haberin Devamı

KOSGEB'in, KOBİ'ler alanında elde ettiği bilgi ve deneyimini, kurulan iş birlikleriyle yurt dışındaki muadil kurum ve kuruluşlara aktardığını anlatan Uzkurt, böylece Türkiye'nin tanınırlığına katkı sağladıklarını söyledi. KOBİ'lerin ticaret hacminin artmasına yönelik faaliyetleri desteklerken, iş birliği yapılan muadil kurumların iyi uygulamaları ışığında kurumsal kapasitelerini de geliştirdiklerini belirten Uzkurt, böylece KOSGEB'in birçok ülkede örnek alınmaya başlandığını kaydetti.

16 ÜLKE ZİYARET ETTİ
Türkiye'yi, geçen yıl Afganistan, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Katar, Kenya, Kolombiya, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Somali, Sudan, Tataristan, Tayland ve Ürdün olmak üzere 16 ülkenin heyetlerinin ziyaret ettiğini aktaran Uzkurt, bu heyetlerle iş birliği alanlarını görüştüklerini bildirdi. Bunların yanında Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Kolombiya, Moğolistan ve Tunus'un ise çalışma ziyaretinde bulunduğuna değinen Uzkurt, KOSGEB'in bu ülkelerle deneyimlerini paylaştığını dile getirdi.

Haberin Devamı

KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ YÜRÜTÜYORUZ
Uzkurt, KOBİ ve girişimcileri hep daha ileriye taşımak için Avrupa Birliği (AB) entegrasyonuna yönelik çalışmaları gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. AB tarafından, 2.3 milyar avroluk bütçeyle KOBİ'lerin finansman imkanlarının artırılması, pazarlara erişimlerinin iyileştirilmesi, çerçeve koşullarının geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla ‘İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı’nın (COSME 2014-2020) yürürlüğe konulduğunu anımsatan Uzkurt, söz konusu programın ulusal koordinatörlüğünü yürüttüklerini ve düzenledikleri eğitimlerle bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını vurguladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!