Köse: '6 milyar nereye gitti'

Güncelleme Tarihi:

Köse: 6 milyar nereye gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2020 22:55

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Meclis’te bu hafta görüşülecek olan ‘ABB’nin bir yıllık faaliyet raporu’nun yanı sıra ‘ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bir yılı’ ve ‘diğer parti gruplarının tutumu’ başlıklarını da Hürriyet Ankara Kent Masası’nda değerlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, geçen bir yılda Mansur Yavaş başkanlığında 6 milyar TL’ye yakın bütçe kullanıldığını belirterek, “Bu para nereye gitti?” diye sordu.

Haberin Devamı

ORTADA KAYIP BİR YIL VAR

* (ABB ve Mansur Yavaş’ın bir yılı) “Ortada ne var diye bakıyoruz, ortada kayıp bir yıl var. Bu tamamen kendi yeteneksizlikleri, kendi beceriksizlikleri. Bu sadece bizim söylemimiz değil, vatandaş da görüyor. Ankara’da bir senede ne değişti? İnsanlarımızın hatırladığı, bildiği bir tane projeye başlanmamış. ‘Ben büyük çılgın projeler yapmayacağım’ diyordu, bari normal işlerini yapsaydı. Seçim döneminde onlarca vaadi var. Uygulamaya bakıyoruz hiçbir şey yok.

Köse: 6 milyar nereye gitti

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e konuk oldu.

Haberin Devamı

EN İYİ BİLDİĞİ ŞEY ADAYLIK

* Mansur Bey, üç defa aday oldu, son adaylığında da kazandı. Hâlâ zihinsel olarak seçimin bitmediğini sanıyor. Seçim atmosferinden bir türlü çıkamadı. En iyi bildiği şey adaylık. Makam onun, yetki onun. Bunu kullanması lazım ama o seçim atmosferinden çıkamadığı için bir tane park açamadı, bir tane tesisin temelini atamadı. Bir senede Büyükşehir’i yönetilemez hale getirdi. Yönetseydi, bir taraftan 3 bin 500 işçi alıp diğer taraftan ‘işçi çıkarmak zorunda kalacağız’ demezdi.

Köse: 6 milyar nereye gitti

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Hürriyet Ankara Kent Masası’nda Yazıişleri Müdürü Fatih Tekeci ve muhabirimiz Murat Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

6 MİLYON HİZMET BEKLİYOR

* Bir senedir yaşadıklarımıza bakıyoruz maalesef Ankara hizmet almadı, alacak gibi de gözükmüyor. Üst siyaset ya da belediyecilik haricindeki işleri herhalde meşgul ediyor. Etrafındakiler ‘bu Büyükşehir Belediyesi ne ki sen Cumhurbaşkanı olursun, sen parti genel başkanı olursun’ diyor olabilir. Hayal ötesi bir şey. İşini yapsın. Büyükşehir’den 6 milyon insanımız hizmet bekliyor.”

Köse: 6 milyar nereye gitti


İKİ BİN KİLOMETREDE 200 KİLOMETRE ASBESTLİ BORUYU DEĞİŞTİREMİYOR MU?

Haberin Devamı

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Köse, ASKİ’nin kredi talebi ve asbestli boruların değişimi konusunda Meclis’te yaşanan tartışmayla ilgli ise özetle şunları söyledi:
“ASKİ ve DSİ, 2017’de Polatlı’nın su sorununu çözmek üzere baraj için bir protokol yapmış. (Mansur Yavaş) Gelir gelmez protokolü iptal ediyor, ‘suyu ben vereceğim’ diyor. Şimdi ‘para yok’ diyerek veremiyor, Polatlı’yı cezalandırıyor. Asbestli boruların yüzde 95’i değiştirilmişti. Faaliyet raporunda yaklaşık iki bin kilometre içme suyu hattı döşediğini söylüyor. İki bin kilometrede 200 kilometre asbestli boruyu değiştiremiyor mu? Ama yok ‘borç vermediniz’ diyor.”

900 KARARIN YÜZDE 97’Sİ OY BİRLİĞİYLE ALINMIŞ

Haberin Devamı

Köse, ABB Meclisi’nde yaşananlar ve diğer partilerin tutumu konularında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Meclis’te bugüne kadar yaklaşık 900 civarında karar verilmiş. Bu kararların yüzde 97’si oy birliğiyle alınmış. Ben daha önce de Meclis üyeliği yaptım. CHP’nin klasik tavrı ‘hayır’dı. Çok az karar oy birliğiyle geçirdi. Meclis’in zerre kadar yürütmeye etkisi yok. Yapılmayan işler için ‘beni çalıştırmıyorlar’ diye mazeret üretip algı yapılıyor. Çoğunluk AK Parti ve MHP’de. Meclis çalıştırmasaydı buradan bir karar bile geçmezdi.

ALTI MİLYAR NEREYE GİTTİ?

Mansur Bey diyordu ki ‘Büyükşehir’in bütçesi o kadar çok ki bu bütçeyle yapamayacağımız iş yok.’ Yapamayınca bu sefer borç üzerinden gündem getiriyor. Geçmişe bakıyoruz, altı milyara yakın bütçe kullanıldı. Bu para nereye gitti? Yapabilecekken yapmıyor, bunun suçunu Meclis’e atıyor. Beceriksizliğini örtmeye çalışıyor. Faaliyetsizlik ve kayıp yılını, politik bir kurnazlığa çevirerek siyaset yapmaya çalışıyor.
Geçen yıl Meclis’ten borç istedi, bir taraftan da Büyükşehir’in bütçe fazlası verdiğini, tasarruf yaptığını söylüyordu. Biz de dedik ki ‘madem para var kullan.’ Mahkemeye vermiş. Mahkeme de savunma hakkımızı vermeden yürütmeyi durdurma kararı almış. Hiçbir mahkeme Meclis’in yerine kendisini koyamaz. Mahkemeye veren Belediye Başkanı, mahkemeye verilen Büyükşehir. Basın üzerinden ‘Meclis’e tokat gibi karar’ denilerek algı yapılıyor. Meclis, halkın seçtiği insanlardan oluşuyor. Milletin iradesine saygısızlıktır bu.

ANKAPARK, BİR HAYALET PROJEYE DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞTIRILIYOR

Haberin Devamı

Ankara bir yıl kaybetti, dört yıl daha kaybetmesin” diyen Köse, yeni dönemde nasıl bir yol izleyecekleri hususunda da bazı mesajlar verdi:
“Her zaman hizmetin yanında oluruz, ama bahanelerin arkasına sığınılmasına, buradan siyaset ve politik kurnazlık yapılmasına izin vermeyiz. Halkımızı bu şekilde kandırmasına müsaade etmeyiz. Biz hep yapıcı pozisyonumuzu Meclis’te koruyacağız. Cumhur İttifakı’yla beraber vizyoner ve proaktif bir çalışma dönemimiz olacak. Bir de geçmişten bugüne gelen projeler var, mesela Ankapark. Maliyetleri, uygulaması, yeri tartışılabilir ama sonuçta yapılmış güzel bir proje var. Burada Büyükşehir’e düşen bunun çalışmasını yapıp, nasıl verimli hale getiririm, nasıl işletirim, nasıl Ankara halkının hizmetine sunarım olmalıdır. Bir hayalet projeye dönüştürülmeye çalıştırılıyor. Bunu siyaseten yaptıklarını düşünüyorum. Yavaş’ı, bu ve diğer projelerimizle ilgilenmeye davet ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!