Korsan afişte “kırmızı” şüphe

Güncelleme Tarihi:

Korsan afişte “kırmızı” şüphe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

Başkent’te geçtiğimiz hafta yaşanan “Korsan afiş” skandalında önemli bir gelişme yaşandı. Kentvizyon Firması Ankara Satış Direktörü Kadir Naldöken, korsan afişlerin kırmızı bir minibüsten inen kişilerce asıldığını açıkladı.

ANKARA’NIN en işlek bulvarlarından Eskişehir Yolu’ndaki billboardlara ünlü isimlerin referandum için “Evet” dediği öne sürülen korsan afişlerin peşini, billboardları Büyükşehir Belediyesi’nden kiralayan Kentvizyon Firması bırakmıyor.
Kentvizyon Ankara Satış Direktörü Kadir Naldöken Eskişehir yolundaki MOBESE kameralarının kırmızı bir minibüs tespit ettiğini belirterek, “Kırmızı bir minibüsten inen kişilerin afişleri astığı kameralara yansımış. Henüz bir yakalama yok ancak yakın zamanda bekliyoruz” dedi.

Olayın en büyük mağduriyetini firmalarının yaşadığını belirten Naldöken şunları söyledi:

“İşin peşini bırakmıyoruz. Yaşanan olayın mağduriyetini biz yaşadık. 10 bin TL’lik bir kaybımız oldu ama önemli olan maddi boyutu değil, manevi boyutu.

Polis olayın failini bulmak için gayret gösteriyor. MOBESE kameralarından kırmızı bir minibüs tespit edilmiş. Henüz minibüs bulunamamış ama yakın zamanda bulunacağı ifade ediliyor.

Yine ‘Abuzer’mi

Biz de olayı karakoldan gün gün takip ediyoruz. Bundan önce geçtiğimiz şubat ayında yine bir çok ünlü ismin yer aldığı altında Bilkent Düşünce Kuruluşu yazan korsan afişleri yapıştıran kişi tespit edilmişti. Abuzer isimli bir şahıs, bugün son korsan afişlerin yapıştırıldığı hatta, Bilkent Düşünce Kurulu adıyla afişler yapıştırmış, suçunu itiraf etmişti.
Bugün yine ondan şüpheleniyoruz. Daha önceki korsan afişlemeyle bu afişleme arasında, öncekinde zımba kullanılması bu seferkinde yapıştırılması dışında hiç bir fark yok. Polisin yakın zamanda olayı aydınlatacağını düşünüyoruz.”
Naldöken, “Seçimden önce ‘Gökçek gidecek sol gelecek’ afişlerini kimin astırdığı” ile ilgili soruyu, “Onu halen bilmiyoruz” diyerek yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!