Koronavirüste aralık uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüste aralık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2021 20:36

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüste aralık ayı uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgınında epidemiyolojik verilere göre Avrupa’da vaka artışı olduktan genellikle 2-3 hafta sonra Türkiye’de de vakaların arttığını söyleyen Prof. Dr. Levent Akın, “Benim endişem; Türkiye’de de bir süre sonra özellikle aralık ayına doğru vaka artışını artık 25-30 binlerde tutamayacağız, biraz daha yükselmeye başlayacak” dedi. Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerde aşılama oranlarının yüzde 60 oranlarında ve Türkiye ile benzer olduğuna vurgu yapan Akın, şunları söyledi:

Koronavirüste aralık uyarısı


AŞILAR TAMAMLANMALI

“Bu ülkelerde de iki doz aşı olundu. Bir süre sonra aşının etkisi azaldığı için bugün Almanya, Belçika, Hollanda ciddi olarak bir vaka artışı sorunu yaşıyor. Neden? Kişiler önlem almıyorlar. Özellikle oralarda maskesiz dolaşmak serbest. Aşının da koruyuculuk etkisi bir düzeye kadar geliyor. Arkasından da vaka sayıları artıyor. Eldeki epidemiyolojik veriler doğrultusunda, Avrupa’da vaka artışı olduktan yaklaşık 1-2 hafta sonra genellikle 2-3 hafta sonra Türkiye’de de vakalar artıyor. Bu konuda Türkiye biraz daha geriden geliyor. Onun için benim endişem Türkiye’de de bir süre sonra özellikle aralık ayına doğru biz vaka artışını artık 25-30 binlerde tutamayacağız, biraz daha yükselmeye başlayacak. Toplumun tamamının aktif olarak koruma programlarının içerisinde yer alması lazım. Tek doz ya da iki doz Sinovac aşısı olanların üç ay geçtikten sonra muhakkak ekstra bir doz daha yaptırmalılar. Bu kişilerin aşılarını tamamlaması gerekiyor.” 

Koronavirüste aralık uyarısı


BAKMADAN GEÇME!