Korku var çözüm yok

Güncelleme Tarihi:

Korku var çözüm yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 16:40

Çankaya’nın İlkbahar Mahallesi sakinleri, köpek saldırısı vakalarının son aylarda arttığına dikkat çekerek, çareyi ise ‘ultrasonik köpek kovucu cihazlar edinmekte’ aradıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Köpeklerden kaçarken düşerek ayağını incittiğini anlatan İlkbahar Mahallesi muhtarı Ali Tatlı, “Çankaya Belediyesi'ni aradım, 'Yeteri kadar barınağımız yok. Kısırlaştırıp doğaya bırakıyoruz' dedi. Kaymakamlığa başvurdum. Büyükşehir Belediyesi'ne de soruyoruz, 'Yeni barınak yapıyoruz, henüz bitmedi' diyor. Hayvanlara düşman değiliz, ancak bunun önleminin alınması lazım. Mahallede bu şekilde mağdur olan en az 25-30 kişi var” diye konuştu.
Bir ay önce kendisinin, daha sonra da kızının köpeklerin saldırına maruz kaldığını kaydeden 52 yaşındaki Nurşen Bilgin, mahalledeki çoğu kişinin ultrasonik köpek kovucu cihazlar edindiğini söyledi. Bilgin, “Bu alet bir titreşim yayıyor, hayvana zarar vermiyor. Biz onlara zarar verilmesini asla istemiyoruz, ama barınaklarda toplanmalı diye düşünüyoruz" dedi. 52 yaşındaki Nuray Aydın, işten dönen oğlunun bir grup köpeğin saldırması sonucu ısırılarak yaralandığını ifade etti. Mahalledeki bir restoranda çalışan Ersin Çelik ise her gece işe gidip gelirken köpekler tarafından saldırıya uğradığını dile getirdi.

Haberin Devamı

ÇANKAYA’DAN AÇIKLAMA

Çankaya Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, ilçe belediyelerinin kanunen köpekleri kısırlaştırarak alındıkları yere bırakmakla yükümlü olduğu belirtildi. Köpeklerin barınaklara yerleştirilmesi konusunda sadece büyükşehir belediyelerinin yetkili merci olduğu kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!