Koridor avukatıyım sorunları biliyorum

Güncelleme Tarihi:

Koridor avukatıyım sorunları biliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

Demokratik Sol Avukatlar Grubu, Ankara Barosu seçimleri için başkan adayını belirleyecek. Grup için aday adaylığını açıklayan avukat Fikret Aydın, mesleğin sorunlarını bildiğini ve çözüm üreteceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilmesinin ardından Ankara Barosu yeni başkanını belirlemek için seçime gidiyor. 6 Temmuz Cumartesi günü yapılacak baro seçimleri öncesi seçime girecek gruplar ise adaylarını belirliyor. Demokratik Sol Avukatlar Grubu da seçim öncesi başkan adayını belirlemek için 20 Haziran Perşembe günü Vedat Dalokay Salonu’nda ön seçime gidecek. Demokratik Sol Avukatlar Grubu Başkan aday adayı avukat Fikret Aydın, 20 yılı geçen bir süredir koridor avukatı olduğunu belirterek, avukatların sorunlarını bildiğini ve çözüm için aday olduğunu belirtti. Aydın, aday adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİM

“İyi bir baro başkanında; iyi bir ahlaki duruş, iyi bir mesleki duruş, iyi bir felsefi duruş ve iyi bir siyasi duruşun olması gerektiğine inanıyorum. Bütün bu özelliklerin de kendimde olduğu kanaatindeyim ve bu sebeple başkanlığa aday oldum ve aday adaylığımı açıkladım. Ben yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir koridor avukatıyım, hemen hergün Adliye’ye gittim ve savunma mesleğini icra etmeye çalıştım. Koridordan gelen bir avukatım, meslektaşlarımın sorunlarını biliyorum ve bunlara çözüm üreteceğim.”

Haberin Devamı

AVUKATLAR YIPRANIYOR
 
Meslektaşlarımın adliyelerinde, bürolarında ve hayatlarında sorunları var. Avukatlar adliyelerde duruşmalara saatinde giremiyorlar, fiziki sorunları var. Bürolarında kiralarını ödeyemiyorlar ekonomik sorunlarla uğraşıyorlar. Bu kadar baskının altında hastalanıyorlar ve son zamanlarda intihar eden avukatlar olmaya başladı. Bunlar hepsi mesleğin sorunlarından kaynaklıdır. Avukatlık mesleği geriye doğru gidiyor, avukatlar para kazanamıyor ve asgari ücretle çalışan genç meslektaşlarım var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!