Kore kültürü yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kore kültürü yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2022 13:22

Kore Kültür Merkezi’nin kuruluşunun 11’inci yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlamada ‘Hanbok’ defilesi, K-Pop Cover Dance performansı, tekvando gösterileri ve birçok etkinlik gerçekleşti.

Haberin Devamı

Kore Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamaya ön başvuru ile seçilen 100 Hallyu hayranı, Kore Kültür Merkezi Gösteri Topluluğu ve Kore Kültür Merkezi eğitmenleri de dahil yaklaşık 200 kişi katıldı. Etkinliğin ev sahipliğini Kore Kültür Merkezi Müdürü Keehoung Park üstlendi. Park, konuşmasında “Kore Kültür Merkezi, ‘En Kore’ye özgü olan, en küresel olandır’ inancıyla, Kore kültürünün eşsizliğini dünyanın evrenselliği ile birleştirerek, içerik ve hikâyelerle bağlayarak Kore dalgasını Türkiye’de sürekli olarak yaymaya çalışmaktadır” dedi.

Kore kültürü yaygınlaşıyor

Kore kültürü yaygınlaşıyor

ÖĞRENCİLER PODYUMDA

Kore Kültür Merkezi öğrencileri, ‘Onara’, ‘Ganggangsullae’, ‘Samul Nori’ gibi geleneksel dans gösterileri sundu. Kutlama kapsamında ayrıca Kore’nin geleneksel kıyafeti olan ‘Hanbok’ defilesi gerçekleşti. 2022 K-POP Cover Dans Festivali’nde üçüncülük kazanan ‘FL4C’, ‘Stray Kids’ ve ‘BTS’, cover danslarıyla organizasyona renk kattı.

Haberin Devamı

Kore kültürü yaygınlaşıyor


11. Yıl pastasını Kore Kültür Merkezi Müdürü Keehoung Park ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Erkan Tarhan birlikte kesti.

BAKMADAN GEÇME!