Konya YHT ile gözünü Ankaralı turiste dikti

Güncelleme Tarihi:

Konya YHT ile gözünü Ankaralı turiste dikti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının, Konya’da sanayiden ticarete, turizmden sosyal yaşama kadar bir çok alanda ivme kazandırdığı belirtilirken, kente yılda 5 milyon ziyaretçinin gelmesinin beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya-Ankara arası YHT hattının faaliyete geçmesinin Konya adına bir  dönüm noktası olduğunu belirterek, hızlı tren ile birlikte orta vadede Konya’ya  yılda 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Ankara-İstanbul hattının tamamlanmasıyla da Konya’nın İstanbul’un bir  komşusu haline geleceğini dile getiren Akyürek, “Bugün, Konya’da oturarak  Ankara’da okumak ve çalışmak imkan dahilinde. Büyük bir sinerji oluşturan Yüksek  Hızlı Tren aynı zamanda, bir tarih ve kültür şehri olan Konya’ya gelen misafir  sayısını önemli oranda artıracak” dedi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise geçtiğimiz  aylarda hizmete giren Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının seferlerine  başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen Konya ve çevre illere ekonomik anlamda  gözle görülür katkılar sağlamaya başladığını vurguladı.

Haberin Devamı

“Örneğin, Ankara’dan Konya’ya ve Konya’dan Ankara’ya hafta sonları  günübirlik turlar göze çarparken, bu durum önümüzdeki aylarda Konya turizmine  yeni bir soluk getirme adına önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir”  diyen Okudan, YHT seferlerinin başlamasının üniversite akademisyenlerini de  oldukça memnun ettiğini bildirdi. Konya’da yaşayan akademisyenlerin gerek bilimsel çalışma ve araştırma  gerekse sunum amaçlı seyahatlerini Ankara ve çevresindeki illerle artık daha da  kolay sağlayabildiklerini dile getiren Okudan, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere  projeyi Konya’ya kazandıran ve emekleri geçen herkese teşekkür ederken, hızlı  tren sefer sayılarının en kısa sürede artması ve bu projesinin yurt genelinde  birçok bölgede yaygınlaşmasını temenni etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!