Kongreye doğru hava bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Kongreye doğru hava bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 22:52

Kırmızı-siyahlıların ikinci toplantısı 31 Temmuz’da olacak. Başkan Niyazi Akdaş’ın, önceki günkü divan kurulu toplantısında, genel kurul ertelenebilir çıkışı, Beştepe’de tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetimi, bir tarafta kulübün artan borçları, diğer tarafta mevcut transfer yasağı nedeni ile yaşanılan ekonomik soruna çıkış yolu olarak olağanüstü genel kurulu toplama kararı alırken, son aşamadaki gelişmeler Beştepe’deki havayı bozmaya başladı. Kulübe ortak bulma çabalarının sonuçsuz kalması, şirketleşme yönünde atılan adımın, mahkeme tarafından ihtiyati tedbir ile sekteye uğraması ve 5 Haziran’da yapılan olağanüstü kongrenin üzerinden yaklaşık bir ay geçmeden yeniden olağanüstü genel kurula gidilmesi kararı, camiadaki huzursuzluğu büyüttü. 5 Haziran’daki genel kurulda yeniden başkan seçilen Niyazi Akdaş’ın, o dönem maddi destek sözü verdikleri için yönetici yaptığı bazı isimlerden beklediğini alamadığından, kısa süre içinde bir kez daha sandığı delegelerin önüne koyma girişimini hayata geçirdiği belirtiliyor. Ancak, önceki günkü Divan Kurulu toplantısında, başkanın dile getirdiği ifadeler, sürece farklı bir boyuk katacak gibi duruyor.

İLK TOPLANTIDA YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Gençlerbirliği’nin, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde dün yapılacağı duyurulan seçimli olağanüstü genel kurulu yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Genel kurul, 31 Temmuz’da çoğunluğa bakılmaksızın, Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yer alan Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Hacettepe eski kulüp başkanı ve Gençlerbirliği eski yöneticisi Arda Çakmak’ın yaptığı açıklamanın ardından, Gençlerbirliği mevcut yönetiminde bir dizi temas trafiği yaşanırken, bu görüşmelerin ardından toplanan Divan Kurulu’ndaki konuşmalar, genel kurul sürecini farklı bir noktaya taşıdı. Başkan Niyazi Akdaş’ın, “Bazı yerlerden sözler aldım. Belki kongreye gitmeye gerek kalmaz. Genel kurulu erteleyebiliriz” şeklindeki sözleri, Beştepe’de tartışma başlattı. Başkanın bu sözlerinin ardından bazı yöneticilerin ve hukukçuların da ‘formül buluruz’ dediği öğrenildi.
İlan edilmiş bir genel kurulun ertelenmesinin, mahkeme ya da genel kurul kararı ile olacağına işaret edilirken, mevzuata göre, kongrede kulüp yönetim ve denetim kurulu asil üye sayısının iki katına ulaşıldığında, ikinci toplantıda yeterli çoğunluk aranmayacağı için toplantının yapılacağı belirtiliyor. Gençlerbirliği’nde 19 yönetici ve 6 denetleme kurulu üyesi olduğundan, 51 kişinin katılımı ile genel kurulun toplanabilmesi mümkün görünüyor.

Haberin Devamı

GENÇLER’DEN GOLSÜZ PROVA

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıklarını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde sürdüren Gençlerbirliği, ilk hazırlık maçında İran Lig’i şampiyonu Esteghlal FC ile 0-0 berabere kaldı.
İran’da başarılı bir sezon geçiren Esteghlal FC karşısında, transfersiz ve genç kadrosuyla mücadele eden kırmızı-siyahlılar sahadan beraberlikle ayrıldı. Teknik Direktör Metin Diyadin, tüm oyuncuların iyi mücadele ettiğini belirtti.

BARIŞ ALICI’YA ANTEP FK KANCASI

Gençlerbirliği bir taraftan transfer tahtasını açıp kadrosunu yeni isimlerle takviye etmeyi planlarken, mevcut kadrodaki isimlere de yeni teklifler geliyor. Kırmızı-siyahlı ekibin kanat oyuncusu Barış Alıcı’ya Gaziantep FK ve Samsunspor, sol beki Musa Şahindere’ye, Hatayspor, stoperi Metehan Mert’e ise Konyaspor’un transfer teklifinde bulunduğu öğrenildi.
Transfer yasağını henüz kaldıramayan, olağanüstü kongreye gitme kararı alan Başkent ekibi, bu tekliflere olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi.
Geçen sezon küme düşmekten son haftalarda kurtulan Gençlerbirliği’nde daha önce de Rahmetullah Barışbek, GZT Giresunspor, Ömürcan Artan ve Arda Kızıldağ, Gaziantep FK’ya, İlker Karakaş, Keçiörengücü’ne, Baran Yiğit Bandormaspor’a transfer olmuştu. Sandro Lima ise Güney Kore ekibi Gwangju FC’nin teklifini kabul ederken, Sallalich de ülkesine dönmüştü.

Haberin Devamı

KUPANIN TARİHİ DEĞİŞTİ

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Kupası’nın tarihi ve saati değişti.
Daha önce 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 19.00’da oynanacağı açıklanan karşılaşma, 19 Ekim 2022 Cuma saat 20.00’ye alındı.
55. kez organize edilecek kupada, Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Eryaman Stadyumu’nda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!