Kongre yeni kavga eski

Güncelleme Tarihi:

Kongre yeni kavga eski
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2013 00:00

CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı seçimlerinde siyasetten çok kavga ve yumruklar konuştu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a yine yumruk atılırken, kongreye gerginlik damga vurdu.

Haberin Devamı

Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan kongrede adaylar arasında blok, çarşaf liste tartışması yaşandı. Bu sırada delegeler arasında çıkan sözlü tartışma bir anda arbedeye döndü. Bu sırada bir partili, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a saldırdı. Toplamda 384 delegesi bulunan Yenimahalle'de 359 delege oy kullandı. Seçimde 329 oy geçerli, 30 oy ise geçersiz kabul edildi. Adaylardan CHP İl Başkanlığı tarafından atanan mevcut başkan Ali Buçan 173 oy alarak başkan seçilirken Erhan Ulugöl ise 156 oy aldı.

ÖNCE SELAM SONRA YUMRUK

Salona alkışlar içerisinde giren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar delegeleri ve partilileri alkışladıktan sonra yerine oturdu. Görevden alınan eski İlçe Başkanı Şerafettin Terzi konuşma yaparken, bir kişi Yaşar’ın yanına gelerek önce tokalaştı ve sonrasında yumruk attı. Saldırgan, çevrede bulunanlar tarafından salondan çıkarılırken Yaşar, salonda gerginlik yaşanmaması için kalkarak partilileri tekrar selamladı.

Haberin Devamı

ÇARŞAF, BLOK LİSTE TARTIŞMASI

Kongrede gerginlik artarak devam etti. Buçan ve bir kısım delege blok liste isterken Ulugöl ve destekçileri ise çarşaf liste olmasında ısrar etti. 343 delegenin katıldığı kongrede blok liste için yeterli delege sayısına ulaşılamaması sebebiyle çarşaf liste ile seçime girilmesi kararlaştırıldı. Bu durum Ulugöl ve taraftarları tarafından sevinçle karşılanırken Buçan ve destekçileri ise tepki gösterdi.

ÜÇ ADAY ÇEKİLDİ

Kongre öncesinde beş adayın ismi geçerken adaylardan Ülkü Ekren, Hasan Ateşoğlu, Bilal Yılmaz çekildi. Ali Buçan ve Erhan Ulugöl yarıştı. Buçan 170 delegenin imzalı önergesiyle adaylık için divana başvururken, Ulugöl ise 120 delegenin imzalı önergesiyle başvurusunu yaptı.

DAHA ÖNCE DE TARTAKLANDI

Kongrede bir partili tarafından yumruklanan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 3 Mart 2012’de TES-İŞ Kongre Salonu’nda yapılan kongrede de salon girişinde tartaklanmıştı. Yaşar’ın tartaklanmasının ardından başta Yenimahalle Belediye Başkanvekili Başar Bal, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ve 16 CHP’li meclis üyesi istifa etmişti.

Haberin Devamı

KONGREYE YOĞUN KATILIM

İlçe Başkanlığı için yapılan kongreye yoğun katılım gözlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Ankara Milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Bülent Kuşoğlu, Levent Gök, İzzet Çetin, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkarağaç ile partililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!