Kongre öncesinde temaslar hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Kongre öncesinde temaslar hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 23:12

Arda Çakmak’ın çıkışının ardından, Beştepe’de destek ziyaretleri sıklaştı. Başkan Niyazi Akdaş, mektup yazıp kulüpteki ekonomik açmazı aktardığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Akdaş, aynı gün AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ile de görüştü. Kırmızı-siyahlı ekibin yöneticilerinden Mehmet Soylu ve Esra Özel de Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile bir araya geldi

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde, 5 Haziran’da yapılan olağanüstü genel kurulun üzerinden yaklaşık bir ay geçmeden yeniden kongre kararı alınırken, ilk toplantı bugün Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılacak. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ikinci toplantı 31 Temmuz 2022 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda olacak.
Olağanüstü genel kurul öncesinde Beştepe’de kulisler yoğunlaşırken, Hacettepe kulübü eski başkanı, Gençlerbirliği eski yöneticisi ve başkan adaylığı yeniden gündemde olan Arda Çakmak’ın, başkan Niyazi Akdaş’a sorular yöneltip, “Elden gelen yeterli değilse yapılması gereken bellidir” ifadelerini içeren çıkışı, gündemi hareketlendirdi. Kongreye sayılı günler kala, mevcut yönetimin destek ziyaretlerinde bulunup temasları yoğunlaştırması dikkati çekti.

YANLARINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Kırmızı-siyahlı ekibin Başkanı Niyazi Akdaş, daha önce mektup yazıp kulübün içinde bulunduğu ekonomik açmazı aktardığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Ziyarette, Başkent temsilcisinin Basın Sözcüsü Emine Toprak, Stadyum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan da yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de ziyarette hazır bulundu. Görüşmede, yaklaşan kongre ve yeni sezon çalıymalarının yanı sıra Gençlerbirliği’nin yaşadığı maddi sorunlar, mevcut transfer yasağı, kulübün borçları gibi konular dile getirildi. Gençlerbirliği yönetimi, sabah yürüyüşlerinde giymesi için Mansur Yavaş’a kulüp eşofmanı hediye etti.
Mansur Yavaş’ın, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün, Ankara’nın iki güzide kulübü olduğunu belirtip, “İki kulübün her zaman yanında olacağım ve başarılarını alkışlamaya devam edeceğim” ifadelerini kullanıp, Temmuz ayı sonunda yapılacak olağanüstü kongreye katılacağını ve yeni sezondaki maçlara geleceğini ilettiği öğrenildi.

GÖSTERİLEN İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ

Gençlerbirliği kulübünün resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Yavaş’a, konukseverliği ve başkentimizin en değerli hazinelerinden biri olan Gençlerbirliği’mize gösterdiği ilgi için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Başkan Niyazi Akdaş, aynı gün AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ile görüştü. Özcan, sosyal medya hesabından, görüşme ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Başkentimizin güzide kulübü Gençlerbirliği’mizin değerli Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetim kuruluna nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği Asbaşkanı Mehmet Soylu ile kulüp yönetim kurulu üyesi Esra Özel de Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Kulüp açıklamasında, Baran’a, konukseverliği ve Gençlerbirliği’ne gösterdiği yakın ilgiden ötürü teşekkür edildi.

Haberin Devamı

7 YÖNETİCİ 70 MİLYON TL

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 5 Haziran’da yapılan genel kurulun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen yeniden kongre kararı alınmasının yankıları sürerken, yeni iddialar, sürecin 31 Temmuz’a kadar farklı boyutlarda yürüyeceğini gösteriyor. Kurban Bayramı tatili sonrasında yapılan yönetim kurulu toplantısında, mevcut yönetimde ‘devam etmeyelim’ yönünde görüşün ağır bastığı ileri sürülmüştü. Sonraki aşamada yapılan temaslar, bu iddianın çok gerçekçi olmadığı şeklinde yorumlanıyor. Kongre kararının alındığı son yönetim toplantısında, ‘Camia benim adaylığım etrafında birleşir ve mahkemeden dava çekilirse yeniden aday olmayı düşünürüm’ dediği ileri sürülen başkan Akdaş’ın, devam eden görüşmelerindeki yaklaşımı ve yönetime maddi destek sağlayacak isimlerle yürüttüğü temaslar, geri adım atmayacağını gösteriyor.

SÜRE DARALIYOR HAMLELER GELİYOR

Şirketleşme konusu gündeme geldiğinden bu yana adı en çok öne çıkan isim olan Söğüt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akan ile Niyazi Akdaş’ın kısa süre önce yeniden görüştüğü öğrenildi. Bu görüşmede başkan vekilliği teklif edilen Akan’a, 7 kişilik yönetim kurulu kadrosu verildiği, bunun karşılığında 70 milyon TL sıcak paranın kulübe girişi konusunda adım atıldığı ancak son anda bu uzlaşı girişiminin sonuçsuz kaldığı belirtiliyor.
Bir başka iddia ise önemli davalara bakan Ankara’nın tanınmış bir avukatına, müvekkillerinden destek sağlaması talebi ile başkan vekilliği teklif edildiği şeklinde. Üyelik aidatlarını yatırmadıkları gerekçesi ile delegelikten çok sayıda ismin çıkarıldığı iddiası ve önceki genel kurula uzun zaman varken para verecek isim bulamayan Akdaş’ın, bu kez daha kısa süre içinde ve ligin başlamasına az bir zaman kalmışken, ekonomik anlamda güçlü bir yönetimi nasıl oluşturacağı, yaklaşan genel kurul öncesinde camianın kafasını karıştırmış durumda.
Yurt dışından dönen Arda Çakmak’ın, ekibi ile birlikte durum değerlendirmesi yaptığı, Başkan Niyazi Akdaş ve yönetimin net tavrına göre kendi rotasını belirleyeceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!