Koleksiyon TSMD’nin mimarlarını ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Koleksiyon TSMD’nin mimarlarını ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

İlki 23 Mart’ta açılan “Koleksiyon Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin altıncısı, VEN Mimarlık Bürosu mimari proje sergisi Koleksiyon Mobilya’nın Kavaklıdere’deki merkezinde açıldı.

Haberin Devamı

TÜRK Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon/TSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin altıncısı VEN Mimarlık Bürosu mimari proje sergisi Koleksiyon Mobilya’nın Kavaklıdere’deki merkezinde açıldı. Sergi, mimari tasarımın çağdaş örneklerini mimarlık ve tasarım meraklılarıyla buluşturmayı, tasarımın farklı disiplinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Sergi 11 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.

Mimari projelere olan bilinci arttırmayı amaçladıklarını belirten Koleksiyon Mobilya İcra Kurulu Üyesi Çetin Ünalın, “Tasarım mimari proje ile başlar, mobilya dekorasyonuyla da son bulur. Birbirinden ayrılması mümkün olamayan bu iki ögeyi aynı çatı altında birleştirmek istedik” dedi.

Türkiye’de mimarların Osmanlı’dan günümüze kadar her zaman örgütlü bir şekilde çalışmalarını sürdüğünün altını çizen Ünalın, şunları söyledi:
“Başarılı mimari projelere destek vermek, bu işe gönül veren mimarlarımızı yüreklendirmek ve bunların hepsini yaparken toplumda bir farkındalık yaratmak amacıyla çıktık yola.

Haberin Devamı

Toplumsal sorumluluk

Mimarlık ve tasarım kültürünü geliştirmeyi toplumsal sorumluluk olarak benimseyen Koleksiyon Mobilya, Türk Serbest Mimarlar Derneği üyesi mimarların son dönem projelerine ev sahipliği yapıyor. Sergilerimizin amacı mimari tasarımın nitelikli ürünlerini Koleksiyon ziyaretçileriyle buluşturmak, tasarımın farklı alanlarını bir araya getirmek. Projenin ortağı Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), mimarlık tasarım ve uygulama alanında etkin olan mimarların kurucusu olduğu bir sivil toplum örgütü. Mimarlık mesleği ve mimarlık mesleğinin uygulanmasını geliştirmek, toplumda saygınlığını ve etkinliğini arttırmak için 1987 yılında kurulan TSMD İstanbul ve İzmir Serbest Mimarlar Dernekleri ile eşgüdüm içinde çalışıyor.”

Armed Forces Officers Club, Media Center, Kayseri Adalet Sarayı, Mea Evleri, Bakırköy Özürlü Sağlık ve Eğitim Merkezi Hizmet Binası ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlük Binası sergide yer alan projelerden bazıları.

Haberin Devamı

Mimarlık bitmeyen bir serüven

“MİMARLIK bizim için hiç bitmeyen bir serüvendir” diyen VEN Mimarlık’ın kurucusu Gül Güven ise, “Bu etkinlik Türk mimarlığına büyük katkı sağladığı için çok değerli. Burada nitelikli projeler Koleksiyon ziyaretçilerine sunuluyor. Bu şekilde mimarlığın kamuoyu oluşturuluyor” dedi.  Segide, 15 güncel proje ile yer aldıklarını ifade eden Güven, seçilen iki projenin maket çalışmasını da Ankaralılarla buluşturduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!