KOBİDER kuyumcunun bankacıya tepkisini yetersiz buldu

Güncelleme Tarihi:

KOBİDER kuyumcunun bankacıya tepkisini yetersiz buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), bankaların altın alım satımına imkan veren taslağına ilişkin olarak verilen tepkileri basit ve cılız olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Özgenç, kuyum temsilcilerinin “Bankalar kurdele bağlamayı bilmez”, “Altın almak için sıraya mı girilecek?”, “Rekabet ederiz”, “Satma altını, kullanayım kartını” ve “Pos makinelerini iade ederiz” şeklindeki tepkilerin basit ve cılız tepki olduğunu ifade etti.

Tepkisiz temsilciler etkisiz temsilcilerdir

Bankalar tarafından kuyum sektörüne yapılan haksızlık karşısında sektör temsilcilerinin tam manasıyla tepkisinin olmadığını vurgulayan Özgenç, şunları söyledi:
“Önce seyrediliyor, eğer iş çığırından çıkarsa yapmayın, ayıptır gibi cılız ve göstermelik tepkiler sergileniyor. Ancak, bu tepkiler cılız tepkiler olmaktan ileriye gidemedi. Zira tepkisiz temsilciler, etkisiz temsilcilerdir. Etkisiz temsilcilerin kaderi ağlamaktır. Bu durum ise kuyumculuk sektörünün sahipsiz ve etkisiz olduğunu göstermekte.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!