KOBİDER: Herkes kendi işine baksın

Güncelleme Tarihi:

KOBİDER: Herkes kendi işine baksın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 14:50

Haberin Devamı

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankaların altın alım satımına imkan veren taslağına ilişkin olarak, “Her sektör kendi işini yapmalı. Market ilaç, kuyumcu döviz alım- satımı yapamadığına göre banka altın hesabı açamamalı ve altın satamamalı” dedi.
 Özgenç, yazılı açıklamasında, bankaların Cumhuriyet altını satmak istemelerinin beklenilen bir gelişme olduğunu, kendilerinin ise bir kaç yıldan beri bu konuda yaşanabilecek sıkıntıları dile getirdiğini ifade etti. Fakat bu hususta kuyum sektörünü temsil ettikleri bilinen kuruluşların tam anlamıyla tepki gösteremediğini savunan Özgenç, “Bu nedenle meydanı boş bulan bankalar altın işine tamamen girmek üzereler. Koltuk sevdalısı Oda başkanları da 'suya sabuna dokunma' ve 'etliye sütlüye karışma' anlayışıyla sessiz kaldılar. Şayet sektör mensupları gereken şekilde temsil edilemiyorsa görev ehline bırakılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Sektörün temsilcileri hatalı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, artık bankaların ATM'lerden gram altın satarak bir nevi sarraflık yaptığını ifade eden Özgenç, açıklamasında şunları kaydetti:
 “Kuyum sektörünün temsilcileri 'bankalar mesleğimizden elini çek' demedikçe, gereken haklı tepkiyi göstermedikçe, seslerini yetkililere duyurmadıkça bankalar altın mevduat da toplar Cumhuriyet altını da satar diye 27 Haziran 2012 tarihinde belirtmiştik. Bugün gelinen nokta itibarıyla yanılmadığımız ortada. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermeyen kuyum sektörünün temsilcileri hatalıdır. İleride yaşanabilecek endişeleri gidermek için topluca ve ses getirecek açıklamalarda bulunulup bu hususta rapor hazırlayıp hükümet yetkililerine sunulmalıydı.
 Ayrıca bankaların altın işine girmesinden sonra PTT şubelerinde ve ATM'lerin de altın satımına yöneleceği açıklandı. Bu duruma dur denilmeli. Her sektör kendi işini yapmalı. Market ilaç, kuyumcu döviz alım- satımı yapamadığına göre banka altın hesabı açamamalı ve altın satamamalı. Aynı şey PTT için de geçerli. Nasıl ki sarraf telefon kartı ve pul satmıyorsa PTT de altın satmamalı.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!