Klasikten Latin’e Portekiz ezgileri

Güncelleme Tarihi:

Klasikten Latin’e Portekiz ezgileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2020 23:56

11. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin Ankara’daki ilk konseri Opera Sahnesi’nde gerçekleşti. Konserde Şefika Kutluer’e Portekizli gitar sanatçıları Artur Caldeira ve Daniel Paredes eşlik etti.

Haberin Devamı

Opera Sahnesi’nde pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen konseri Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao da izledi. Şefika Kutluer ve eşi Refik Kutluer, büyükelçiye katkıları için teşekkür plaketi takdim etti. Şefika Kutluer, festivali 2010 yılında Ankara’yı tekrar Atatürk’ün kültür başkenti yapabilmek arzusuyla başlattıklarını belirtti. Festivalin bu yıl da Ankara dışına açılacağını ifade eden Kutluer, Kapadokya ve Tarsus’ta da konserler düzenleyeceklerini aktardı. Sanatçı, “Müzik, toplumları birbirine yaklaştıran güçlü bir birleştirici. Dilerim ki müziğin gücü bu günlerde çok ihtiyaç duyduğumuz sağlığı, huzuru ve morali getirsin” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
Yaklaşık bir saat süren konserde Şefika Kutluer’e Portekiz gitarında Artur Caldeira ve klasik gitarda Daniel Paredes eşlik etti. ‘Klasikten Latine’ isimli konserde sanatçılar, dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Şefika Kutluer, geçtiğimiz yıllarda çıkardığı ‘Fado’ albümünden de şarkılar seslendirdi.

Klasikten Latin’e Portekiz ezgileri


21 ARALIK'TA SONA ERECEK

Haberin Devamı

Festival kapsamında bugün saat 19.00’da Necip Fazıl Salonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Öğretmenler Günü Konseri, 27 Kasım’da saat 14.00’te Opera Sahnesi’nde Azerbaycan’a Destek konseri yapılacak. 6 Aralık’ta Opera Sahnesi’ndeki konserde Şefika Kutluer’in yeni solo CD’sinin dünya prömiyeri yapılacak. Festival, 21 Aralık’ta Tarsus St.Paul Kilisesi’nde gerçekleşecek Tarsus’un Kurtuluş Günü konseriyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!