KKTC’de herkes onları konuştu

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de herkes onları konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 00:00

Büyükşehir Belediyesi’nin üç günlük Kıbrıs çıkarmasında herkes onları konuştu. Danslarıyla büyük beğeni toplayan ve Ferhat Göçer ile Ebru Gündeş’i bile gölgede bırakan Altındağ Çocuk Kulübü Halk Oyunları ekibi üç günde dört gösteri sundu, KKTC halkından da büyük alkış aldı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin KKTC’de düzenlediği Lefkoşa’da Ankara Günleri kapsamında sahne alan Altındağ Çocuk Kulübü Halk Oyunları ekibi, Ferhat Göçer ve Ebru Gündeş gibi yıldızları bile gölgesinde bırakarak, büyük alkış topladı.

Danslarıyla izleyenleri büyüleyen ve üyelerinin tamamı Altındağ İhsan Sungu İlköğretim Okulu öğrencisi olan ekip, başarılarıyla dikkat çekiyor. Altındağ’daki Çocuk Kulübü üyelerinin her birinin zor şartlarda eğitim aldığına dikkat çeken Altındağ Çocuk Kulübü Genel Koordinatörü Gülnur Kaplan, "Buna rağmen 23 Nisan 2003’te kurulan halk oyunları ekibimizin, beş yıllık süre içerisinde dört kez Ankara birinciliği, iki kez İç Anadolu Bölge birinciliği ve bir de Türkiye altıncılığı elde etti" dedi.

"Bu çocuklarımızın her biri ayrı ayrı zorluklar içerisinde eğitimlerini sürdürüyor" diyen Kaplan, şöyle devam etti:

HER BİRİ IŞIL IŞIL

"Bazılarının aileleri okuma yazma dahi bilmiyor, bazılarının ise büyük aile problemleri bulunuyor. Ama buna rağmen, biz bu çocukları topluma kazandırmak adına herşeyi yapıyoruz. Zaten gördüğünüz gibi de çocuklarımızın hepsi ışıl ışıl.

halk oyunu öğrenmenin yanı sıra, bu tür gezilerle bilgi ve görgülerini geliştiriyorlar. Aileleriyle sürekli irtibat halindeyiz. Halk oyunlarına devam etmelerinin yanı sıra okulda eğitimcileriyle de görüşüp, derslerinde de başarılı olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. En önemli hedefimiz ise, çocuklarımızın her birinin üniversiteyi kazanması.

AİLELER DE DEĞİŞTİ

Çocuk kulübümüze gelmeleriyle birlikte çocukların yanı sıra ailelerde bile değişiklik gözlemledik. Aile hayatında sorun çocukların ailelerinde de değişmeler gözlemliyoruz. Bu aileler artık çocuklarıyla daha fazla ilgilenmeye başladılar.

Tüm bunların yanı sıra Belediye Başkanımız Melih Gökçek de, çocuklarımızla yakından ilgileniyor. Zaten çocuklarımız da onu çok seviyor ve Melih Amca diye hitap ediyor.

BİZ ÇOK MUTLUYUZ

Topluluk adına Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Gökhan İnce de, halk oyunlarını çok sevdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımı hocalarımı çok seviyorum. Halk oyunu oynamaktan da hepimiz çok zevk alıyoruz. Bizim Çocuk Kulübü’ne başlamamızın ardından birçok arkadaşımız da bize özenerek kulübe kayıt oldu. Onlar da farklı branşlarda eğitim alıyorlar. Ben de ilerde üniversiteyi kazanıp öğretmen olmak istiyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!