Kızılordu ve Karlov fotoğraflarla anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılordu ve Karlov fotoğraflarla anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 23:27

Ankara’da 2016’da uğradığı suikast sonucu öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ve 5 yıl önce uçak kazasında hayatını kaybeden Kızılordu Korosu üyeleri, Rus Evi’nde düzenlenen sergi ile anıldı.

Haberin Devamı

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği(AFSAD) üyesi Mehmet Çallı’nın 2010 yılında çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Alexandrov Rus Kızılordu Korosu Anma Fotoğraf Sergisi’, Ankara’daki Rus Evi’nde ziyarete açıldı. Sergiye çok sayıda sanatsever ve davetli katıldı.

Kızılordu ve Karlov fotoğraflarla anılıyor


İKİ ÜLKE ARASINDA KÜLTÜR BAĞI

Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandr Sotniçenko, Kızılordu Korosu’nun 1989 yılından beri Türkiye’de konser verdiğini ve Türk halkı tarafından çok sevildiğini söyledi. Sotniçenko, koronun iki ülke ilişkilerine kültür aracılığıyla büyük bir katkı sağladığını ve önemli bir bağ olduğunu belirterek, serginin bu açıdan önemine değindi. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Çallı ise fotoğrafları koronun 2010 yılındaki Ankara konserinde çektiğini belirtti. Türk- Rus dostluğunu göstermeye çalıştığını belirten Çallı, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği olarak bu projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Kızılordu ve Karlov fotoğraflarla anılıyor

Toplam 42 fotoğrafın yer aldığı sergi, 24 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!