Kızılinler kabağı sofrayı tatlandıracak

Güncelleme Tarihi:

Kızılinler kabağı sofrayı tatlandıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:25

Başkent’in bal kabağı ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Eskişehir Kızılinler Mahallesi'nde üreticiler, hasada başladı.

Haberin Devamı

Mayıs ayında ekilen kabaklar, tarladan toplandıktan sonra Ankara Hali’ne ulaştı. Kabağın bölgenin sembolü haline geldiğini belirten Kızılinler Mahallesi Muhtarı İsmail Kızılinler şunları söyledi:
"Bal kabağı gururumuz oldu. Ağırlığı 4-20 kilogram arasında değişen kabağın özelliği kaliteli olması ve dayanıklılığı. Şubat, marta kadar bozulmadan duruyor. Diğer illerin kabakları yılbaşından sonra içleri iplik gibi olup, dayanmıyor ama buranın toprağından dolayı kabaklarımız dayanıklı oluyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!