Kız öğrenciler için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Kız öğrenciler için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Türk-Amerikan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği, açılış çayı düzenlendi. Elde edilen gelirle başarılı kız öğrencilere yardım yapılacak.

TÜRK ve Amerikan kadınları arasında karşılıklı paylaşım amacıyla kurulan Türk-Amerikan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Açılış Çayı'nı Amerikan Elçiliği Konutu’nda gerçekleştirdi. Etkinliğe, ABD Savunma İşbirliği Başkanlığı Başkanı Hava Tümgeneral Eric Rosborg’un eşi Elizabeth Rosborg ev sahipliği yaptı. Kuruluş amaçlarından biri başarılı kız öğrencilere yardım yapmak olan derneğin açılış çayında şehit aileleri için yardım toplandı. Açılışta Dernek Başkanı Betül Aykan da bir konuşma yaptı.

Gezici kütüphane

Başarılı ve ihtiyacı olan üniversite öğrencileri arasından seçilen kızlara para yardımı yapmak ve bunun için aktivite düzenlemek olan dernek, "Gezici kütüphane" uygulamasıyla Ankara çevresinden seçilen bazı okullara iki yıl süreyle çeşitli yardımlar yapıyor. Ayrıca konuşma gruplarıyla, İngilizce pratik yapmak isteyen hanımları buluşturmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!