Kız Kayak Takımı Türkiye üçüncüsü

Güncelleme Tarihi:

Kız Kayak Takımı Türkiye üçüncüsü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Kız Kayak Takımı Türkiye üçüncüsü oldu. Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Engin Karaaslan yönetimindeki AUGVOÖL kayak takımları 2009-2010 sezonunda başarılı yarışlar çıkarttı.

6-7 Ocak tarihlerinde Ilgaz’da, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ankara Okullar Arası Alp Disiplini kayak yarışlarında kız takımından Beste Yıldıran 1., Merve Ay 2., Aysu Ünal 4., Ekin Altınok 5. oldu.
Takım halinde Ankara birincisi olan AUGOÖL takımı bu başarıyla 14-17 Şubat 2010 tarihinde Erzurum’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Aynı yarışlarda okulun erkek takımı da Ankara ikincisi oldu.
Erzurum - Palandöken Kayak merkezinde yapılan M.E.B.’ nın düzenlediği liseler arası Alp Disiplini yarışlarında ise Ankara’yı temsil eden AÜGVOÖL kız kayak takımı takım halinde Türkiye üçüncüsü; yine aynı takımdan Beste Yıldıran slalom yarışlarından Türkiye ikincisi olarak döndü.

Kulüplerin ilgisi

Okulun bu başarılı öğrencileri ayrıca çeşitli kulüplerin de ilgisini çekmekte ve onlar adına yarışmalara da katılıyor. 2009-2010 sezonunda Ankara kulüpler arası kayak yarışlarında da Beste Yıldıran bayanlarda pist rekoru kırarak birinci; Ali Berat Sirkeci ise erkeklerde birinci olarak Türkiye Şampiyonalarına katılma hakkı kazandı. Ayrıca, Ankara Snowboard yarışlarında bireysel olarak yarışan AÜGVOÖL öğrencilerinden Orkun Onay birinci, Ege Tütüncü de üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!