'Kitap Kurtları Projesi' için üniversite ile işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Kitap Kurtları Projesi için üniversite ile işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 16:25

'Kitap Kurtları Projesi' için üniversite ile işbirliği

Haberin Devamı

Yavuz ÇİFÇİ/ NALLIHAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Nallıhan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin kitapları sevmesi ve kitap okumaları için Gazi Üniversite ile işbirliğinde çalışma başlattı. Daha öncede ABD Oxford Üniversitesi ile çalışmalar yapan ortaokulu yönetimi, Gazi Üniversitesi Kitap Bankosu Topluluğu ve gezici kütüphanesi ile bir ay sürecek çalışmaya start verdi.

Okulda çocukların kitapları sevmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 'Kitap Kurtları Projesi', her gün okuma saatleri, öğrencinin okuduğu kitap ve sayfa bilgilerinin velilere bildirilmesi, bahçe sınıfı gibi projelerin 3 yıldır başarıyla devam ettiği belirtildi. Gazi Üniversitesi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında bir ay boyunca haftada bir gün üniversitenin gezici kütüphanesi ve 20 üniversite öğrenci okula geliyor. Öğrencilere kitapları sevdirmek için çok sayıda etkinlik yapan topluluk üyeleri, öğrencilere ödünç kitap vererek bir dahaki gelişlerinde bu kitabı birlikte değerlendiriyorlar. Birlikte kitap ayracı yapımı, çizgi film izleme gibi etkinlerin de yapıldığı çalışmada öğrenciler eğlenceli vakit geçirirken hem eğlenip, hem de öğrendiklerine dikatç ekildi.

Okul Müdürü Mustafa Eryiğit, mutlu ve başarılı öğrenciler için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!