Kıtalar arası ‘dönüşüm’ zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Kıtalar arası ‘dönüşüm’ zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:13

Dünyanın farklı kıtalarından 30 kentin yerel yöneticileri, kentsel dönüşüm metotlarını konuşmak üzere 27-29 Ağustos tarihlerinde Ankara’da buluşacak. Başkanlığını Melih Gökçek’in yapacağı buluşmada Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm, rekreasyon ve şehir aydınlatma projelerini anlatacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, uluslararası bir buluşmaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başkanlığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yürüttüğü Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın 2. Genel Kurulu Ankara’da toplanacak. Dünyanın farklı kıtalarından 30 kentin yerel yöneticileri, kentsel dönüşüm metotlarını konuşmak üzere 27-29 Ağustos tarihlerinde Ankara’da buluşacak.

30 KENTTEN YEREL İDARECİ

Kore Cumhuriyeti’nde 2010 yılında gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi’nin ardından kurulan Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın yönetim kurulu toplantısı 27 Ağustos, 2. Genel Kurulu 28 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek. 2011-2013 Dönemi Başkanlığı’nı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı teşkilatın genel kurulu için aralarında Seul, Bangkok, Torino, Medine, Şangay, Budapeşte, Cape Town, Kiev gibi önemli kentlerinde bulunduğu 30 kentin yerel idarecisi Başkent’e gelecek.

Haberin Devamı

KENTSEL PROJELER GEZİLECEK

Ana teması Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerinden esinlenilerek “Kentsel Dönüşüm Metotları” ve “Kentsel Dönüşüm Sonrası Ortaya Çıkan Alanların Değerlendirilmesi” olarak belirlenen genel kurulda, katılımcı şehirler tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak. Dünyaca ünlü uzmanların sunumlarının yer alacağı bir forumun da düzenleneceği kurulda, şehirlerin tasarımına ilişkin öne çıkan projelerin paylaşılacağı bir sergi düzenlenecek.
Etkinlik kapsamında toplantıların yanı sıra katılımcılara Ankara’nın tarihi ve turistik mekanları ile önemli kentsel projeleri de gezdirilecek.

DÖNÜŞÜM, REKREASYON VE IŞIKLANDIRMA

Kentsel Tasarım Kentleri Teşkilatı, Kore Cumhuriyeti’nin başkenti Seul’de 2010 yılında gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi’nin ardından, kentsel tasarımda küresel gelişim için dayanışmanın sağlanabilmesi amacıyla kuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, teşkilatın kurulduğu 2010 yılından bu yana düzenlenen tüm toplantılara katılıp, Başkent’in çehresini değiştiren kentsel tasarım projelerini tüm dünya ülkeleri ile paylaşarak, büyük ilgi gördü. Kentsel Dönüşüm Projeleri, dev rekreasyon alanları, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi, şehir aydınlatmaları gibi projeleri ile Büyükşehir Belediyesi, yönetim kurulu üyeleri ve bağımsız uzmanların oluşturduğu seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrası teşkilatın 2011-2013 Dönemi Başkanlığı’na seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!