Kısırlaştırmak için veterinere götürdüğü sokak köpeği kayıp

Güncelleme Tarihi:

Kısırlaştırmak için veterinere götürdüğü sokak köpeği kayıp
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 11:40

Kısırlaştırmak için veterinere götürdüğü sokak köpeği kayıp

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da oturan işçi emeklisi 56 yaşındaki Nevzat Eski, Çankaya ilçesi Ahlatlıbel Mahallesi'nde abisine ait kaba inşaatı bitmiş 3 katlı binayı 9 yıl önce hayvan barınağına dönüştürdü. Barınaktaki 5 sokak köpeğini zamanla 60'a çıkaran Eski, beraberinde 6 kediyi de kendi imkanı ile bakmaya başladı. Eski, "Çankaya Belediyesi Hayvan Barınağı bünyesinde bulunan Veterinerlik birimine 3 yaşındaki köpeğimi kısırlaştırmak için götürdüm. Almaya gittiğimde ise 'biz köpeğini ameliyat ettik, ancak kaçtı' dediler. Barınak çevresinde 3-4 gündür köpeğimi arıyorum , bir türlü bulamadım" dedi.

Çankaya Belediyesi'nden 2007 yılında emekli olan Nevzat Eski, sokakta aç ve susuz kalan hayvanları sahiplenmek istediğini söyledi. Eski, abisine ait kaba inşaatı biten 3 katlı binayı hayvan barınağına dönüştürdüğünü belirterek, "Sokaktan topladığı 60 köpek ve 6 kedinin bakımını üstlendim. 2 bin lira olan emekli maaşının tamamını baktığım hayvanlara harcıyorum. Geçen hafta içerisinde Çankaya Belediyesi Hayvan Barınağı bünyesinde bulunan Veterinerlik birimine kısırlaştırmak için 3 yaşındaki köpeğimi götürdüm. Almaya gittiğimde ise 'ameliyat ettik, ama kaçtı' ifadesi ile karşılaştım. Burası kapalı bir alan, üstelik ameliyatlı bir köpeğin kaçması mümkün değil. 3-4 gündür barınak etrafında köpeğimi arıyorum, ama bir türlü bulamadım. Aç, susuz ve yaralı bir köpek nasıl doğada yaşayabilir?. Barınak yetkililerinden köpeğimin akıbeti hakkında her gün bilgi almak istiyorum, 'kaçtı' diyorlar, açıklayıcı bir bilgi vermiyorlar. Köpeğimin başına bir şey geldiyse açıklasınlar" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Sokaklarda perişan ve yaralı halde gezen sahipsiz köpekleri barınağa taşıyarak bakmaya çalıştığını belirten Nevzat Eski, su olmadığı için her gün Küçükesat'daki evinden aracı ile 100 litre su taşıdığını söyledi. Eski, "Hayvanlara baktığım için tatilim yok. Gecem-gündüzüm bu hayvanlar aç kalmasın, hastalanmasın diye bakımı için geçiyor. Ancak yetkililerin köpeğimin kaybolmasına yönelik açıklamaları beni çok üzdü. Sesimi duysa koşar gelir. Yetkililerden köpeğimin bulunmasını istiyorum. Bulunmadığı takdirde adli makamlara başvuracağım" dedi. Eski, hayvan severlerin barınağında bulunan hayvanları isterlerse sahiplenebileceklerini, veya mama yardımında bulunabileceklerini de kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!