Kışın ortam iyi havalandırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Kışın ortam iyi havalandırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 23:42

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, önümüzde bir kış mevsiminin yaşanacağını hatırlatarak, “Kapalı alanda virüs kendine yayılacak ortamı buluyor” dedi.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Kayıpmaz, “Kış aylarında insanlar kapalı ve daha az havalandırılan ortamlarda bir araya gelmeye başlıyor. Havalandırılmayan kapalı ortamlar da hastalığın yayılımı açısından ciddi bir risk teşkil ediyor. Bundan dolayı kış aylarında sosyal hayatın kesinlikle kontrollü bir şekilde sürdürülmesi lazım” diye konuştu. Kayıpmaz, uyarılarını şöyle sürdürdü:

Kışın ortam iyi havalandırılmalı


KORONAVİRÜS KAPALI ALANDA YAYILACAK FIRSATI BULUYOR

“Gerçekten de tedbirlere uyum noktasında kat ettiğimiz mesafe son derece önemli. Ama bunun sürdürülebilir olması da gerekiyor. Halen daha ne yazık ki sosyal medya hikâyelerinde görüyoruz. Bir uzun masanın etrafında 20’den fazla kişi saydım. Bir düğün sonrası kutlama yapılıyordu. Aralarında hem sağlı sollu hem de karşılıklı fiziksel mesafe tamamen kaybolmuştu. İşte böyle bir kapalı alanda virüs kendine yayılacak fırsatı buluyor. Bundan dolayı kış aylarında ortamların iyi havalandırılması, mümkün olduğunca kalabalıklardan özellikle de kapalı alanlardan kaçınılması şart.”

Kışın ortam iyi havalandırılmalı


GECE-GÜNDÜZ İZ SÜRÜLDÜ

Ankara’da filyasyon ekiplerinin temaslı takibini çok sıkı yaptığını belirten Doç. Dr. Kayıpmaz, “Sahada ciddi anlamda ekipler gece yarılarına kadar hastalığın izini sürdü. Ankara’da günlük vaka sayısının yüzde 60 oranında düşmesinde filyasyon ekiplerinin temaslı takibi büyük rol oynadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!