Kısa filmle insan hakları

Güncelleme Tarihi:

Kısa filmle insan hakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2022 14:21

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmlere ödülleri, gerçekleşen törenle verildi.

Haberin Devamı

Hilton Otel’de düzenlenen ödül gecesine finale kalan 25 filmin yönetmeni ile sinema dünyasından isimler katıldı. Uluslararası film festival yönetmeni Candan Yaygın, akademisyen Gülsüm Depeli Sevinç, yönetmenler Taha Feyizli ve Çağrı Vila Lostuvlalı, akademisyen Altuğ Akın, avukat Özlem Yılmaz, oyuncu Özge Özpirinçci, sunucu Erhan Ertürk’ten oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu ‘İnsan Hakları’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘İklim Krizi’ ve ‘Gençlik Hakları’ kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. İnsan Hakları kategorisinde Dilan Engin ‘Eve Dönüş’ filmiyle birinci, Ümit Güç ‘Karıncanın Ayak İzleri’ filmiyle ikinci ve Yasin Serindere ‘Tozkoporan Bizimdir’ filmiyle üçüncü oldu. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde Selin Kara ‘Zeryam’ filmiyle birinci olurken, Sevda Tunç ‘Bir Başka Köy’ filmiyle mansiyon ödülüne layık görüldü. Gençlik Hakları kategorisinin birincisi ‘Yetersiz’ filmiyle Beyza Yıldır seçilirken, mansiyon ödülü ‘Sessiz Ol’ ile Nihat Eren Keskin’e verildi. İklim Eylemi kategorisinin birincisi ise Ebubekir Sefa Akbulut’un yönettiği ‘İkilem’ filmine verildi.

Haberin Devamı

Kısa filmle insan hakları

İNSAN HAKLARI EVRENSELDİR

Gecenin ev sahipliğini üstlenen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Elçi Müsteşar Eleftheria Pertzinidou, yarışmaya amatör ve profesyonel başvuruların her geçen yıl arttığını belirtti. Pertzinidou, ‘Her birimizin çok iyi bildiği bir gerçeği tekrar belirtmek isterim; ırk, etnik, sosyal köken, din veya inanç, siyasi görüş, engel, yaş veya toplumsal cinsiyet kimliğinden bağımsız bir biçimde, insan hakları evrenseldir ve hepimiz için geçerlidir” diye konuştu

BAKMADAN GEÇME!