Kış şartları, artan maliyetler, zemin koşulları projeyi geciktirdi

Güncelleme Tarihi:

Kış şartları, artan maliyetler, zemin koşulları projeyi geciktirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 00:47

ABB, Turan Güneş Bulvarı’nda mart ayında açılması planlanan ancak uzayan katlı kavşak inşaatının; kış şartları, artan maliyetler ve zemin koşulları sebebiyle geciktiği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Turan Güneş Bulvarı’nda TRT Önü Katlı Kavşak yapım çalışmalarını sürdürüyor. Geçen mart ayında açılması planlanan ancak bir türlü bitirilemeyen katlı köprülü kavşak çalışmalarının ise ne zaman biteceği merak ediliyor. ABB ise yaptığı açıklamayla çalışmaların gecikme sebebini; kış şartları, altyapı sorunları ve ekonomik koşullarda artan maliyetler olarak sıraladı. Çalışma sahasının içinden trafiğin devam etmesinin de imalat hızını ciddi oranda olumsuz etkilediğini belirten ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Sanat Yapıları İnşaat Yapım Şube Müdürü Salih Yıldız, şu bilgileri paylaştı:

ALTYAPI DEPLASELERİNİ YENİDEN YAPIYORUZ

“Çok zor ve uzun bir kış geçirdik ve imalatlarımız bir ay boyunca durma noktasına geldi. Bununla birlikte projelerde gösterilen ve gösterilmeyen ilgili kurumların bile haberinin olmadığı birçok altyapı tesisiyle karşılaştık. Bu altyapı tesislerinin ileride daha büyük sorunlar yaşamamak adına deplaselerini yeniden yapıyoruz. Zemin koşullarından dolayı bir kaya ile karşılaşıldı ve ASKİ’nin yatay sondaj imalatları da çok ağır ilerliyor. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ilk defa uyguladığımız bir yöntemle doğalgaz hattını canlı ve yerinde deplase ettik ki, bunu başaramamış olsaydık bu proje 8 ay uzayacaktı.

ANKARALILARI BEKLETTİĞİMİZİ BİLİYORUZ

İleride daha büyük problemler yaşamamak adına altyapı çalışmalarına çok önem veriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı inşaat maliyetleri ciddi anlamda arttı ve bununla birlikte tedarik zincirinde oluşan aksaklıklar bizim çalışmamızı da etkiledi. Bölge halkını rahatsız etmemek için ve Emniyet’ten verilen izinler gereğince 24 saat esasına göre çalışamıyoruz, gece çalışmalarımızı yapamıyoruz. Tüm bu problemlerin farkındayız. Sorunlara çözüm olan tüm bileşenlerimizle problemleri birlikte aşıyoruz. Ankaralı hemşehrilerimizi beklettiğimizi biliyoruz. En kısa zamanda bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

Kış şartları, artan maliyetler, zemin koşulları projeyi geciktirdi

ASKİ Genel Müdürlüğü de alanda yağmur suyu ve pis su (kanalizasyon) hatları için deplase çalışmaları başlattı.

Haberin Devamı

Kış şartları, artan maliyetler, zemin koşulları projeyi geciktirdi

Katlı kavşak, 2 gidiş-2 geliş yaklaşık bin 180 metre uzunluğundaki alt geçitten oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!