Kırmızı kartlar takımı yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı kartlar takımı yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 00:15

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Ateş çemberindeyiz ve böyle kırmızı kart görme, 2 penaltı verme lüksümüz yok. Bu kayıpları ilerleyen haftalarda telafi etmek zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Ligin 27. haftasında, Atakaş Hatayspor’a 4-1 yenilirken, Teknik Direktör Hikmet Karaman, son 2 maçta oyuncuların gördüğü kırmızı kartlara tepki gösterdi.
Golü bulup 1-0 öne geçtikleri maçın sonraki dakikalarında oyunun istedikleri gibi gitmediğini anlatan Karaman, şunları söyledi:
“Biraz daha topu ayağımızda tutup, biraz daha paslı oynayabilirdik. Maçın püf noktası; yediğimiz kırmızı kart, takım devre bitirken 10 kişi kaldı. Kırmızı kart doğru. Aynı olayı Kayseri maçında yaptık, Hatay karşısında da yaptık. Sonrasında iki de penaltı. 2 penaltı da çok gereksiz bir aksiyon. Ligdeki konumu belli olan, iyi oynayan bir ekibe karşı, iki penaltı bir de 10 kişi kalırsanız, çok zorluk yaşarsınız. Buna rağmen oyun 3-1 olduktan sonra 3-2’ye getirecek bir pozisyon var, çok net. Orada 3-2’yi yakalasak belki rakibi tedirgin edip maçı başka yere götürebilirdik. Ateş çemberinin içerisinde olan bir takımız. Takımı 10 kişi bırakma lüksümüz yok. Hele bu gibi maçlarda 2 tane penaltı yaptırma lüksümüz yok ama bunlar maalesef oluyor.” Karaman, ilerleyen haftalarda bu puan kaybını telafi etmek zorunda olduklarını, bunun için çalışacaklarını belirtti.

3 PUAN HASRETİ 6 MAÇA ÇIKTI

Ankaragücü’nde önceki günkü sonucun ardından galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Ligde son galibiyetini 21 Ocak’ta sahasında Kasımpaşa karşısında 1-0’lık skorla elde eden Ankaragücü, daha sonra oynadığı 6 maçta; 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.
Sırasıyla, Alanyaspor’a 4-3, BŞB Erzurumspor’a 1-0, Demir Grup Sivasspor’a 4-1 yenilen başkent ekibinde Mustafa Dalcı dönemi sona ererken, teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi.
Karaman yönetiminde, Kayserispor (0-0) ve Çaykur Rizespor (1-1) maçlarından beraberlikle ayrılan Ankaragücü, Hatayaspor’a 4-1 mağlup oldu. Karaman yönetiminde ilk kez kaybeden sarı-lacivertliler, üst üste 6. maçını kazanamadı.
20 puanla son sırada yer alan Ankaragücü, Süper Lig’in 28. haftasında 3 Mart Çarşamba günü lider Galatasaray’ı konuk edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!