Kırgızistan’a OSTİM modeli

Güncelleme Tarihi:

Kırgızistan’a OSTİM modeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 23:35

Kırgızistan’da Kırgız-Türk ortak sanayi bölgesi kurulma çalışmaları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un destekleriyle hızlandı.

Haberin Devamı

Ülke, sanayi bölgesini OSTİM modeli ile hayata geçirmek istiyor. Kırgızistan Cumhuriyeti Yatırım Teşviki ve Koruma Bakanı Almanbet Shykmamatov, OSTİM modelinin uygulanması için gerekli çalışmaları hazırlayıp parlamentoya sunacağını ve yasal süreci geçtikten sonra çalışmaların önünün açılacağını bildirdi. Resmi ziyaretler kapsamında Ankara’ya gelen Shykmamatov, Kırgızistan Başbakanı Ulukbek Maripov’un Danışmanı Elvira Borombaeva, Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Eş Başkanı Temirlan Sarlykbek Uulu ve beraberindeki heyet, OSTİM’de incelemelerde bulundu. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı; Kırgız Bakan ve beraberindeki heyete bölgeyi tanıttı, OSTİM’in idari yapısı ve yönetim süreçlerini aktardı. Heyete daha önce Kırgızistan’ın çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla imzalanan OSTİM modeli transferi konusundaki protokoller hakkında da bilgi verildi.

BÖLGEDE BİR NUMARA OLUR

Haberin Devamı

OSTİM modelinin transferi konusunda Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’da pek çok ülke ile çalışmalar yaptıklarını anımsatan Aydın, çalışmalar kapsamında OSTİM modelini talep eden ülkelere proje hazırladıklarını ve tecrübelerini aktardıklarını vurguladı. Aydın, “Eğer bir organize sanayi bölgesi kurma yolunda ilerliyorsanız, 50 yıllık tecrübe ve bilgi birikimimizi size aktarabiliriz. OSTİM modelini orada uygularsak Kırgızistan bölgede bir numara olur” dedi.
Bakan Shykmamatov ise şunları söyledi: “OSTİM modelinin uygulanması için gerekli çalışmaları hazırlayıp parlamentoya sunacağım. Yasal süreci geçtikten sonra çalışmaların önü açılacak. OSTİM modeli çok güçlü ve güzel bir model; sanayicilerin gelişmesi için güzel bir fırsat. Türkiye’deki sanayicilerin, OSTİM’li sanayicilerin Kırgızistan’a gelmesi bizi çok memnun edecek.”

Kırgızistan’a OSTİM modeli

PROTOKOLLE GÜÇ BİRLİĞİ

OSTİM Teknik Üniversitesi ile Aselsan Net ve Forte Teknoloji AŞ arasında çeşitli eğitim ve geliştirme faaliyetlerini kapsayan iş birliği protokolü, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ile Aselsan Net Genel Müdürü İsmail Karahan ve Forte Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Asiltürk tarafından imzalandı. İmzalanan protokolle Aselsan Net ve Forte Teknoloji AŞ ile OSTİM Teknik Üniversitesi’nin fiziki imkân, laboratuvar, eğitim ve ARGE merkezleri ile öğretim elemanı, uzman ve teknik personel güçleri birleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!