Kiminde sevinç kiminde hüzün

Güncelleme Tarihi:

Kiminde sevinç kiminde hüzün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2010 00:00

Keçiören Güçsüzler Yurdu sakinleri, Kurban Bayramı’na ellerinde kolonya ve şekerlerle çocukları, torunları ve yakınlarının ziyarete gelmelerini bekleyerek girdi.

Güçsüzler Yurdu’nun sakinlerinden kimi ihmal edilmekten, yalnızlıktan şikayet ederken, kimi de ikinci baharlarında yakaladıkları mutlulukla bayramı karşıladı.

Yaşamlarını altı ay önce huzurevinde kıyılan nikahla birleştiren Sultan ve İbrahim İşbilir çifti de bunlardan biri. Evlendikten sonraki hayatını “eskisine göre bin kat daha iyiyim” sözleriyle anlatan İbrahim İşbilir, “Eşim öldükten sonra ben de Sultan’ı buldum. Kendim buldum” diyerek heyecanını paylaştı. Mutluluğu gözlerinden okunan İşbilir, memleketinden bir türkü söylemeyi de ihmal etmedi.

Çocukları kendisiyle ilgilenmediği için evlendiğini anlatan Sultan İşbilir ise bir yakınlarının vasıtasıyla tanıştıklarını söyledi. Sultan İşbilir, eşinin “Ben seni alacağım” diyerek evlenme teklifinde bulunduğunu, kendisine çok iyi baktığını kaydetti.

En yaşlı sakin

Huzurevi’nin en yaşlı sakini 95 yaşındaki Murat Yücetürk de bayramla ilgili duygularını ezberinden okuduğu “Seheryeli” adlı şiirle dile getirdi.
Oğlunun yarın sabah geleceğini ve onu eve götüreceğini heyecanla anlatan Yücetürk, “Oğlan, yarın gelip beni buradan götürecek, Balıkesir Edremit’e. Orda 20 gün kalacağım. Ondan sonra buraya yine geleceğim” dedi. Yücetürk, sitemini de “Çocuklarım beni özlerse ben de onları özlerim. Yoksa yok” sözleriyle ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!