KİM’i işe başladı KİM’i beğenmedi

Güncelleme Tarihi:

KİM’i işe başladı KİM’i beğenmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 01:47

İş arayan 4 bin kişiyi ilçedeki işletmelere yönlendiren Kahramankazan Belediyesi İstihdam Merkezi (KİM), 2 yılda bin 291 kişiyi yeni iş sahibi yaptı. Yönlendirilen bin 500 kişi ise işleri beğenmeyerek ya yapmayı tercih etmedi ya da birkaç gün kısa süreli çalıştıktan sonra ayrıldı.

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi tarafından ilçede iş arayanlar ile işverenleri aynı platformda buluşturmak için Temmuz 2019’da kurulan Kahramankazan Belediyesi İstihdam Merkezi (KİM), bugüne kadar bin 291 kişiyi yeni iş sahibi yaptı. İş sahibi olan vatandaşlar, ilçedeki fabrika, atölye, tesis ve işletmelerde işe başladı. KİM, pandemi süreci de dahil olmak üzere kurulduğu günden bu yana başvuru yapan toplamda 4 bin kişiyi ilçedeki sanayi kuruluşlarına ve işletmelere yönlendirdi.

KİM’i işe başladı KİM’i beğenmedi


BİN 500’Ü YAPMAYI İSTEMEDİ

Bunlardan bin 500’ü bu işleri beğenmeyerek ya yapmayı tercih etmedi ya da yönlendirildikleri işlerde birkaç gün kısa süreli çalıştıktan sonra ayrılmayı tercih etti. İşleri beğenmeyenlerin çoğunluğu, ‘sanayi kuruluşları yerine ofis olarak hizmet veren işletmelerde masa başı iş istediklerini’ gerekçe gösterdi. Bin 209 kişiden ise verim alamayan işverenler vazgeçti. KİM projesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Serhat Oğuz, hedeflerinin ilçede sıfır işsizlik olduğunu söyledi. Başkan Oğuz şu bilgileri verdi:

HEDEF İLÇEDE SIFIR İŞSİZLİK

“Kahramankazan’daki istihdam pastası herkese yeter diyoruz ve ilçemizde kimsenin işsiz kalmamasını hedefliyoruz. Amacımız Kahramankazan’daki istihdam pastasını Kahramankazan’da yaşayan insanlara sunabilmek. KİM’in hayata geçmesinin ardından bin 291 kardeşimizi iş sahibi yaptık. Bu sayının daha da artmasını hedefliyoruz. Kahramankazan’da ikamet eden tüm işsiz kardeşlerimize iş bulmak boynumuzun borcu. İnşallah bu projeyle kimsenin işsiz kalmamasını sağlayacağız. Hedefimiz ilçemizde sıfır işsizlik. Tek şartımız KİM’e başvuru yapan vatandaşlarımızın Kahramankazan’da ikamet etmesi. Projemize katkı ve destekleri için değerli sanayicilerimize ve iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

SİSTEM EŞLEŞTİRİYOR

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi hizmet binası içerisinde yer alan KİM, özel bir yazılım ile hizmet veriyor. Bu kapsamda iş arayanların özellikleri ve bilgileri sisteme kaydediliyor. İşverenlerin de hangi niteliklere sahip çalışanlar aradığı sistemde oluşturuluyor. Eşleştirmeler yapılarak iş arayanlar ile işverenler buluşturuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!