Kılıçdaroğlu’na 6 bin TL’lik tazminat kararı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’na 6 bin TL’lik tazminat kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 01:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Kasım 2010’da partisinin Grup Toplantısı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik sarfettiği sözleri nedeniyle toplam 6 bin TL tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında kendisine yönelik beyanlarda bulunduğu ve kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Ankara 19. Hukuk Mahkemesi’ne dava açan Gökçek, “Bu karar, iftira atan tüm CHP’lilere ders olsun. Sırada CHP’li Aykut Erdoğdu, Atilla Kart ve Aylin Nazlıaka var” dedi. Gökçek kararla ilgili şunları söyledi:

CEZA DAVASI AÇACAĞIM

“Bir kez daha Kılıçdaroğlu’nun iftira attığı mahkeme kararıyla tespit oldu. Ayrıca kendisi ile ilgili kazandığım tazminat davasının ardından bir de ceza davası açmayı düşünüyorum. Özellikle siyasetçiler, siyaseti düzgün yapmak isteyenler iddialarını ispatlamakla mükelleftirler. Kılıçdaroğlu, elinde bilgi ve belge olmadan iftiralarla bizi suçladı, mahkemeden de gerekli cevabı aldı.”

MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yıllardır televizyonlarda ve yazılı basında çok değişik iddialar ortaya attığını, bu iddiaların hiçbirinin Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanmadığını ve kendisine dava açılmadığını ifade eden Gökçek, “Açamadı, açamaz da. Çünkü dava açsa elimde ortaya koyduğum her iddiayı ispatlayacak belgeler var” diye konuştu.

TELEFON KAYITLARINI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gökçek’in Burhan Kuzu’dan belediye başkanlarınn ‘görevi kötüye kullanma’ maddesiyle ilgili değişiklik talebinde bulunduğu telefon kayıtlarını gündeme getirmiş, “Yani rüşvet aldın, rüşvet verdin, milleti perişan ettin, hapse gireceksin, bir af çıkaracağız, dertleri af çıkarmak... Neye göre affediyorsun, sen bunları hangi anlayışa göre af ediyorsun. Yoksa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, Belediye Başkanlığı elinden gidecek, onun telaşına mı kapıldın. Hatırlarsınız, hatırlarsınız Burhan Kuzu ile Sayın Gökçek arasında bir telefon konuşması internete düşmüştü. Diyor ki, ya bunu kaldırın bu maddeyi diyor, bana ver diyor. Ben o vekilleri fitillerim diyor, hemen kaldırırız. Öyle anlaşılıyor ki birisi fitillendi. Fitilini aldın, teklifini verdin. Bu ne biçim iştir...’ ifadelerini kullanımıştı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!