Kıdemli uzmanlar

Güncelleme Tarihi:

Kıdemli uzmanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 17:00

Türkiye Şampiyonası’nda Ankara’yı temsil eden K-9 köpekleri Chivas ve Pasha, dereceyle döndü. Chivas 2’nci, Pasha ise Türkiye 4’üncüsü olup, ‘uzman’ sertifikası aldılar.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın K-9 köpekleri Chivas ve Pasha, Samsun AFAD tarafından düzenlenen ‘Canlı İnsan Arama Köpekleri Türkiye Şampiyonası’nda, 36 arama kurtarma köpeği arasında ikinci ve dördüncü oldu. Köpeklerin uzmanlık sertifikaları, Ankara'da düzenlenen törenle verildi. Şampiyonaya katılan 6 yaşındaki Chivas (Alman çoban) Türkiye ikincisi olurken, 6 yaşındaki Pasha (labrador red river) Türkiye dördüncüsü olarak ‘Uzman K-9 Arama Kurtarma Köpeği’ sertifikası kazandı. 

CAN KURTARIYORLAR

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, "Ekibimiz, Ankara'nın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen göçük, çökme ve diğer doğal afetlerde enkaz altında kalan canlıların kurtarılmasında başarılı çalışmalara imza atıyor. Uluslararası standartlarda yetiştirdiğimiz 5 adet K-9 arama ve kurtarma köpeğimiz, her türlü zor görevi yüklenebilecek kapasiteye sahip bulunuyor. 2 arama kurtarma köpeğimizin eğitimi de devam ediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!