Kıbrıs tarihi podyumda

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs tarihi podyumda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 15:30

Uzun yıllar Ankara’daki butiğinde faaliyet gösteren, Başkent Moda Günleri’nde tasarımlar sunan modacı Abdullah Öztoprak, Kıbrıs’ın Mağusa kentinde düzenlenen 21. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin açılışını ‘Tek Şahidi Cümbezdi’ isimli defile ile yaptı.

Haberin Devamı

 Aslen Kıbrıslı olmasına rağmen ODTÜ Kimya Bölümü’nü bitirdikten sonra Ankara’da kalan ve moda sektörüne giren Abdullah Öztoprak, Kıbrıs’ın Mağusa kentinde görkemli bir defileye imza attı. Öztoprak 21. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin açılışında ‘Tek Şahidi Cümbezdi’ isimli bir defile sundu. Mağusa Kalesi içindeki Venedik Sarayı’nda gerçekleşen defilede ünlü İtalyan mankenler Debora Franchi ve Benedetta Frucci de podyuma çıktı. Abdullah Öztoprak, defilede Mağusa Kalesi içindeki 728 yaşındaki cümbez ağacının gözünden Kıbrıs tarihini anlattı.

DEĞERİNİ ANLAMALARINI İSTİYORUM

Kıbrıs’ın çok köklü bir tarihe sahip olduğunu ifade eden modacı, “Defile ile Kıbrıslı Türklerin yaşadıkları toprakların değerini anlaması ve sahip çıkması konusunda farkındalık yaratmak istedim. Kıbrıs tarihinde birçok antik eser çalındı ve bugün New York gibi şehirlerde sergileniyor. Burası sadece bir toprak değildir, çok büyük değerlerin yattığı bir topraktır” diye konuştu. Abdullah Öztoprak defile ile ayrıca dünyaya verdiği mesajı da şu sözlerle ifade etti: “Siz bu tanımadığınız cumhuriyeti istediğiniz kadar izole edin. Sizin bu izole topraklar altında kendi tarihiniz var.”

Haberin Devamı

ANKARA BENİM HAYAT TEKNEMDİR

Bir süredir Ankara’dan uzak kaldığını aktaran Abdullah Öztoprak, Başkent ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Ankara’yı asla bırakmış değilim. Ağustos ayında Ankara’da çok büyük bir şovum olacak. Etimesgut’ta Osmanlı ve Cumhuriyet tarihini anlatan bir defile yapacağız. Orası benim için bir onurdur. 120 bin izleyici. 120 bin seni anlayan yönetici ve izleyicinin enerjisiyle buluşuyorsun. Ankara’da büyüdüm. Kıbrıslı bir delikanlıyı olgunlaştıran bir Ankara var. Ankara’nın duruşunu her zaman İstanbul’a karşı destekledim. Her şey çok daha zor olduğu halde Ankara’da kaldım. Ankara benim hayat teknemdi. Başkentlileri terk etmedim. Sadakatim ve sevgim yüksektir.”

BAKMADAN GEÇME!