Kıbrıs dönüşü gergin diyalog

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs dönüşü gergin diyalog
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

"SEN kimsin lan otur yerine. Sen kısa pantalonla yürürken biz dünyayı geziyorduk." Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir ortamda başlayan ve coşkulu bir şekilde devam eden KKTC çıkarması, bu sözlerle son buldu.

Büyükşehir Meclis üyesi Yavuz Taşpınar’ın bu sözleri sarf ettiği kişi olan Meclis üyesi Ayhan Yılmaz’a göre olay, birbirlerini çok seven iki üyenin şakalaşması. Ama konuşmalar hiç kimseye şaka gibi gelmedi. KKTC gezisi sonrası meclis üyelerini geren diyalog şöyle gelişti:

Uçakta KKTC kafilesine hitaben bir konuşma yapan Ayhan Yılmaz, sözü Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun ve Meclis üyesi Yavuz Taşpınar’a getirdi.

OYLAMA YAPTI Yılmaz, "Gezi çok güzel geçti. Ancak, Hasan Coşkun ve Yavuz Taşpınar’ı programlarda çok fazla aramızda göremedik. Programlara gereğince riayet etmeyen bu iki arkadaşımızın bir daha yurt dışı seyahatlerine götürülmemesini oylamaya sunuyorum" diyerek, üyeler arasında oylama yaptı.

Yılmaz’ın bu hareketine sinirlenen Taşpınar’ın "Sen kimsin lan otur yerine. Sen kısa pantalonla yürürken biz dünyayı geziyorduk" sözleri bir anda ortamı gerdi.

ARKASINDAN GÖKÇEK ÇIKTI Bazı meclis üyelerinden aldığımız bilgiye göre, Ayhan Yılmaz’ın bu şakasının altında Melih Gökçek var. Gökçek, Yılmaz’a Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun’u kastederek, "Dönüşte Hasan’a bir şaka yap" demiş. Gökçek’in Hasan Coşkun’a zaman zaman takıldığı geçmişte de bu tür şakalarının olduğunu da hatırlatalım. Ancak, Yılmaz şakada Coşkun’un yanına Taşpınar’ı ekleyince olanlar oldu tabii.

TATSIZ BİR OLAY Ankara’ya döndüğümüzde olayla ilgili görüşlerini aldığımız Hasan Coşkun, tüm programlarda bulunduklarını söylerken, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sadece son akşam yemeğinde bulunamadık. Onda da Yavuz ağabeyin bir misafiri vardı. Onunlaydık. Zaten uçakta programın sunucusu Çiğdem Tunç da bizi destekledi. ’Üyelerimizi her programda gördük. Başkanımız, kıyafetiyle 10 bin kişinin içinden seçiliyordu’ dedi. Tabii ben şakayı kaldırırım ama herkes kaldıramıyor. Öyle tatsız bir olay oldu."

AYHAN BEY’LE DOSTUZ Taşpınar ise, "Ayhan Bey ile iyi bir dostluğumuz var. Ancak, uçakta o sözlerini duyunca ilk önce şaşırdım. Sonra da tepki gösterdim. Biz kendi aramızda zaman zaman şakalaşırız ama, toplum içinde şahsımı rencide edici bir söz sarfedilirse tepki gösteririm. Zaten Çiğdem hanım da belirtti o sırada. Bütün programlara katıldık, katılmamamız söz konusu olamaz. Şakanın yeri ve zamanı pek hoş olmadı tabi ki. Zaten Ayhan Bey’le de sonradan konuştuk. Kendisi de yanlış anlaşıldığını söyledi" dedi.

170 kişilik kafile

Büyükşehir Belediyesi’nin KKTC çıkarması 170 kişilik kafileyle yapıldı. Kafilede belediye meclis üyelerinin yanı sıra, Altındağ Çocuk Kulübü Halk Oyunları ekibi de bulunurken, programa Ankara’dan 37 kişilik bir gazeteci grubu katıldı. Program kapsamında Ankara’dan gelen gazetecileri ağırlayan ve yönlendiren Lefkoşa Belediyesi Basın sorumluları Şükrü Burağan ve Göktürk Ötüken ise üç gün boyunca gazetecilerden daha çok yoruldu. Burağan ve Ötüken’in özverili çalışması ve misapirverliği gazetecilerin takdirini topladı.

Çiğdem Tunç’a SES TV uyarısı

KKTC
programının üç gün boyunca sunuculuğunu yapan ünlü oyuncu Çiğdem Tunç, ilk gün hem Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hem de SES TV’ye kötü bir sürpriz yaptı. Ebru Gündeş konseri öncesinde programla ilgili bazı kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Çiğdem Tunç, programı canlı yayınlayan SES TV için "Melih Gökçek himayelerindeki SES TV" ifadesini kullandı. Bunun üzerine belediye yetkilileri, Çiğdem Tunç’u bu ifadesi nedeniyle uyardılar. Tunç da ertesi gün Gökçek ve SES TV’den özür diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!