Keşmekeşe ‘Tek yön’ çözümü

Güncelleme Tarihi:

Keşmekeşe ‘Tek yön’ çözümü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 13:51

Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar ilçe merkezindeki trafik keşmekeşine ‘tek yön’ uygulamasıyla çözüm bulacak. 5 caddeyi kapsayan uygulama, teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından bir ay içinde başlayacak. Uygulama başarılı olursa, diğer caddelerde de aynı sistem hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

Pursaklar’ın merkezinde gün geçtikçe artan trafik keşmekeşinin çözümü için Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. Büyükşehir, ilçedeki bazı caddelerde ‘tek yön’ uygulamasına başlamaya hazırlanıyor. Pursaklar’da dar olan caddelerde, karşı yönden gelen araçların geçişleri esnasında uzun süredir büyük sıkıntı yaşanıyordu. Hürriyet Ankara konuyu 7 Ocak’ta ‘Pursaklar sözde vitrin’ haberiyle gündeme getirmiş, MHP’li Pursaklar Belediye Meclis Üyesi Rüştü Biçer, “Yanlış yapılan imar çalışmaları nedeniyle trafiğin sağlıklı işlediği tek bir yol veya caddesi bulunmayan ilçemizde, trafik çilesi had safhada” ifadelerini kullanmıştı.
Konuyla ilgili paydaşların da yer aldığı bir komisyon oluşturduklarını ve vatandaşın görüşünü aldıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin uygulamanın ayrıntılarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

BİR AY İÇİNDE GEÇİLECEK

“En çok trafik yoğunluğu olan bölgeleri tespit ettik. Öncelikle sıkıntılı olan bölgede işleyişi görmek adına tek yön uygulamasına dönük bir çalışma hazırladık. Ulaşım Dairesi Başkanlığı teknik anlamda bir çalışma yapacak. Netleştikten sonra bir ay içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Tarih belirlendikten sonra halkımızı bilgilendirmek için duyurular yapacağız. Tek yön levhaları olacak park yerleri ve yol çizgileri de yenilenecek. Şu anda kamuoyu oluştu netleşti sadece teknik konular kaldı. Talep geldiği için çalışmayı başlattık. Burası sağlıklı işlerse sıkıntılı olan diğer yerlere de uygulayabiliriz.”

Haberin Devamı

AMBULANS BİLE ZOR GİDİYOR

Pursaklar Esnaflar Derneği (PURESDER) Başkanı Kamil Karakuş da esnafın projeye olumlu baktığını belirterek, “Dernek olarak 2012 yılında tek yön olmasını çok istedik ancak nüfus bu kadar değildi. Ambulans bile zor gidiyor. 3 bin esnafımız var. Esnafın 3’te 1’inin olduğu yer burası. Proje çok güzel esnafın da istediği şekilde” diye konuştu.

Keşmekeşe ‘Tek yön’ çözümü

Haberin Devamı

DRİFTÇİLERE ÇİZGİLİ SÜRPRİZ

Pursaklar’daki kavşak ve ana arterlerde drift (yanlama) yapanları engellemek için ilginç bir yönteme başvuruldu. Gelen yoğun şikâyetler üzerine Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki 7 ana arterde yol çizgisine benzer kazıma çalışması yaptı.
Derinliği bir buçuk santimetre olan çizgilerin, araç lastiğinin drift yapmasını engellediğini belirten Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin, “Pursaklar’ın önemli kavşaklarında, özellikle gençler drift diye tabir edilen araç kaydırması yaparak trafiği ve yayaları tehlikeye sokuyordu. Vatandaşlarımızdan bu yönde çok sayıda şikâyet gelince çözüm aradık. Büyükşehir’in ilgili birimleriyle görüştük. Karayolları’nın yönetmeliğine göre buralarda yol çizgileri üzerine kazıma çalışması yapılmadı. Pursaklar’ın 7 noktasında hayata geçirilen bu uygulama ile şikâyetler yüzde 80 oranında azaldı. Drift yapan gençler, lastikleri yarıldıktan sonra artık buralarda bu tür hareketler yapmıyorlar” diye konuştu.
Hamdi Kesgin ayrıca, gençler için trafiğe kapalı alanda bir pist yapmak istediklerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bu konuyu görüşeceğini de söyledi. Kesgin, “Vatandaşı da rahatsız etmezler, can güvenliği de tehlikeye düşmez, maddi hasarlı kazalar da olmaz diye düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!