Kermesin geliri ile engeller kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Kermesin geliri ile engeller kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 01:00

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore’un eşi Maggie Moore’un himayesinde yılbaşı kermesi düzenlendi. Çok sayıda yabancı misyon görevlisinin katıldığı kermesten elde edilen gelir, Rehber Köpekler Derneği yararına kullanılacak.

Haberin Devamı

Türkiye’deki ihtiyaç sahibi görme engellilere hizmet vermek için rehber köpekler yetiştirecek olan Rehber Köpekler Derneği yararına İngiltere büyükelçiliğinde bir yılbaşı kermesi düzenlendi. Aralarında bazı yabancı misyon görevlilerinin de yer aldığı kermeste, 22 firma stant açtı. Kermesten elde edilen gelir, derneğin çalışmalarına yardımcı olmak için kullanılacak.

REHBER SAYISI ARTACAK

Rehber Köpekler Derneği İngiliz Sefire Maggie Moore ve görme engelli avukat Nurdeniz Tunçer’in girişimleriyle nisan ayında kuruldu. Maggie Moore, rehber köpeklerin İngiltere’de çok yaygın olduğunu ve köpeklerin görme engelli vatandaşların hayatlarını çok kolaylaştırdığını söyledi. Moore, Türkiye’den Ece Önderoğlu’nun dernek çalışmaları kapsamında İngiltere’de eğitime gittiğini ve rehber köpek eğitmeni olduğunu aktardı. Her bir rehberin bir yılda yaklaşık 10 köpeğe eğitim verebildiğini anlatan Moore, dernekle birlikte Türkiye’deki eğitmen sayısının artacağını ve daha çok ihtiyaç sahibine rehber köpek sağlanacağını aktardı. 

BAKMADAN GEÇME!